Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Tarkasta veroilmoituksella näkyvien arvopapereiden luovutusvoittojen ja -tappioiden oikeellisuus

Tarkasta veroilmoituksella näkyvien arvopapereiden luovutusvoittojen ja -tappioiden oikeellisuus

Traderin asiakkaita pyydetään tarkastamaan veroilmoituksella näkyvien arvopapereiden luovutusvoittojen ja -tappioiden oikeellisuus hyödyntämällä Trader-palvelusta löytyvää 9A-veroraporttia ja kaupankäyntitietoja.

Traderin veroraportoinnissa on ilmennyt poikkeamia, jotka saattavat näkyä joidenkin asiakkaiden Verohallinnolta saamissa esitäytetyissä veroilmoituksissa virheinä tai puutteina arvopapereiden luovutusvoitoissa- ja tappioissa. Etenkin asiakkaita, joiden veroilmoituksen palautuspäivä on 1.4.2021 (liikkeen- ja ammatinharjoittajat, maataloudenharjoittajat, sekä heidän puolisonsa), pyydetään tarkistamaan verotietojensa oikeellisuus. Tarkastamisessa voi käyttää apuna Trader-kaupankäyntipalvelusta löytyvää 9A-veroraporttia ja kaupankäyntialustalta löytyviä kaupankäyntitietoja.

Veroilmoituksilla voi näkyä osassa luovutustapahtumista kaksi identtistä tapahtumaa, joista ylimääräinen duplikaatti tullaan poistamaan automaattisesti. Duplikaattien poisto voidaan tehdä myös vielä viimeisen veroilmoituksen täydentämismääräpäivän jälkeen. Ylimääräisten tapahtumien poistaminen ennen veroilmoituksen jättöpäivää onnistuu automatisoidusti niille tapahtumille, joita asiakas ei ole muokannut itse.

Vaikka määräpäiväsi olisi 1.4.2021 tai olet jo kertaalleen tehnyt vaadittavat täydennykset ja toimittanut veroilmoituksen, sinun ei tarvitse poistaa duplikaatteja itse. Duplikaatit poistuvat veroilmoitukseltasi automaattisesti veroilmoituksesi jättömääräpäivän jälkeen.

Jos määräpäiväsi on myöhemmin kuin 1.4.2021 neuvomme odottamaan, kunnes ylimääräiset duplikaatit on onnistuneesti poistettu automaattisesti.

Esitäytetyn veroilmoituksen tarkistaminen

9A-veroraportilta löytyy yhteenveto asiakkaan verovuoden aikana tekemien osakkeiden, ETF:ien, rahastojen ja joukkovelkakirjojen myyntitoimeksiantojen luovutusvoitoista tai -tappioista arvopapereittain.

Veroraporttiin pääset suoraan palvelun kirjautumisvalikon kautta  (suosittelemme tietokoneelta).

Mikäli esitäytetyn veroilmoituksen ja 9A-lomakkeen tai kaupankäyntialustalta löytyvien kaupankäyntitietojen välillä on eroavaisuuksia, suosittelemme korjaamaan esitäytetyn veroilmoituksen kaupankäyntialustalta löytyviä tietoja vastaavaksi.

Esitäytetyn veroilmoituksen voi tarkistaa ja muokata Verohallinnon OmaVero-palvelussa. Myös myöhemmin veroilmoituksen jättäviä suosittelemme tekemään saman tarkistuksen ja tarvittavat muutokset ennen veroilmoituksen jättämisen määräaikaa.

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä meille viesti kaupankäyntialustojen kautta. Voit aina olla yhteydessä Traderin suomenkieliseen asiakaspalveluun numerossa 010 516 8989 (pvm/mpm, ma–pe 9–16), tai sähköpostitse trader@mandatumlife.fi. Asiakaspalvelu palvelee kiirastorstaina 1.4.2021 klo 9.00-13.00.