Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% min 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Tavoite oli poiketa indeksipolun sivuun

ja niin myös tehtiin!

Seikkailuja #Traderace-salkussa

Traderace on hyrrännyt pari viikkoa. Fedin liturgiat on nyt kuultu, Brexitin aamussa kajastaa toivon valo ja jopa jonkinlainen "Phase 1"-tariffidiili on tulilla. Data on OK, mutta jarruttaa USA:ssa ja varsin pehmeää Euroopassa ja Aasiassa, joten keskuspankkien taseet paisuvat edelleen. Nyt on aika tehdä ensimmäinen välitilinpäätös siitä, mitä salkku on syönyt. Tavoite oli poiketa indeksipolun sivuun ja niin myös tehtiin!

Myydyt positiot:

1. The Meet Group. Otin sometreffifirman salkkuun, koska pidin sitä edullisena verrokkeihin peilattuna. Tässä kävi munkki, sillä posari tuli saman tien. Positio ulos reilun kymmenen prosentin voitolla.

2. Outokumpu; Valtava alamäki, RSI:t alhaalla, ylimyyty. Silti fundanäkymä heikko edelleen. Pomppu tuli toivottuna, ulos pikkuvoitolla.

3. Energy Fuels. Tämän poimin salkkuun odottamaan Trumpin hallinnon päätöstä kotimaisten kaivosten tukemisesta, kun kyseessä on strategisesti tärkeä louhinnan kohde. Ennakointi kannatti, ulos n. 15%:n voitolla.

4. Siltronic. Piitalo on halpa, jos puolijohdeteollisuus elpyy ja tariffidiili tulee. Myin position kuitenkin minivoitolla, koska halusin käteistä odottamaan mahdollisia Donald- twiittien ja muun datan aiheuttamia paniikkeja. Olisi kannattanut pitää kyydissä, sillä nousu jatkui perjantain (11.11) reippaana.

Salkussa olevat positiot:

5. osto-optio (call), Freeport-McMoRan. Yksi maailman johtavista kuparinkaivajista, ääni mahdollisen talousnousun puolesta. Reagoi hyvin perjantain tariffishown aikana.

6. call, Global X Uranium. Osto-optio odottamassa uraanin loppusyksyn mahdollista pomppua.

7. call, Barrick Gold. Kultajätti on hyvässä vedossa ja performoi kauniisti, jos markkinahenki panikoi. Taalan dippi auttaisi myös. Tavallaan osakelongien suoja, mutta voi nousta myös pääindeksien suunnassa.

8. call, Marathon Oil. Liuskeöljypelaaja on montussa, mutta voi tehdä feenixit, jos öljy keulii.

9. call, Pan American Silver. Hopeakaivosfirma, alansa suurimpia. Odotan hopean nousevan, jos paniikki iskee osakeindekseihin.

10. Bitcoin Tracker EUR XBT. Hajautusta ja positio kryptojen mahdollisen innostumisen puolesta. Heiluu reippaasti, mutta molempiin suuntiin. Saattaa kontrata osakeindeksejä.

11. Green Organic Dutchman. Kannabistalo on ahdingossa, koska rahoitus on kortilla ja investoinnit voivat jäädä jälkeen aiemmin kerrotusta aikataulusta. Tässä kävi huono tuuri, sillä negari iski sopivasti oston jälkeen.

12, call, Aphria. Osto-optio kannabisfirmaan, joka raportoi 14.10. alkavalla viikolla. Niitä harvoja alan isompia pelureita, jotka saattavat tehdä jopa voittoa.

13. Teekay LNG Partners. Öljytankkerit levitoivat, koska mm. Iran-sanktiot aiheuttivat rahtihintoihin rajun piikin. LNG-kuljettajat uivat jäljessä, mutta sesongin pitäisi suosia loppuvuonna. TGP on kärsinyt yhteydestään Kiina-firmaan, jota syytetään sanktioiden rikkomisesta. Uskon montun kuitenkin oikenevan, jos rahtitaksat keulivat.

14. Ur Energy. Jenkkien uraanifirmoja, sijoitusidea sama kuin Energy Fuels-positiolla, mutta URG:in pomppu jäi vielä vajaaksi.

Alkavalla viikolla tutkin, uskaltaisinko ottaa salkkuun jotain klassisempaa jenkkimarkkinoilta. Mahdollisia kohteita voivat olla myös indeksi-ETF-optiot. Salkussa on vielä käteistä lähes puolet, joten sijoitusastetta on tarkoitus nostaa. Traderace-salkku sisältää mojovia riskejä, mutta positiot toimivat osittain toisiaan kontraten, joten toivon positiivisia liikkeitä sekä bull- että bear-sykleissä. Uskon edelleen osakeindeksien nousevan aaltoillen vuoden loppua kohden ja SP500-ennusteeni säilyy 3100:ssa. Jos euforia yltyy, salkun arvometallipuoli saattaa kasvaa asteittain.

Päivitän edelleen kauppojani Twitter-tilille @JarmoFriman. Vahvoja vetoja kaikille kanssakilpailijoille!

Traderace | Jens Kyllönen | Ninni Myllyoja | Lauri Vaittinen