Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Kierrätys on in ja
Diili voi räjäyttää pankin!

Välitilinpäätös 2

Iso Pellavapää ja Kiinan Keisari rakentelevat välirauhaa. Twiitit singahtelevat ja indeksit tanssivat ripaskaa viestien sävyn tahdissa. Globaali talousdata on karhujen kauhuksi osoittanut jopa piristymisen merkkejä. Jenkkien tuloskausi on pinnistellyt odotusten yläkvartaaliin. Myös sentimentti on parantunut: CNN:n Fear&Greed-indeksi on kirjoitushetkellä luvussa 91, joka viittaa siihen, että sijoittajien (longien) mieli on auvoinen ja joulupukkia odotetaan innostunein mielin.

Asemoin #Traderace-salkun hiukan varovaiseen kulmaan lokakuussa. Pyrin myös suojaamaan muiden salkkujen korkeaa longipainoa. Olen edelleen bullish keskipitkällä (2-4kk) sihdillä, mutta lyhyen ajan näkemykseni (alle 1kk) kallistuu siihen, että jonkinlainen välilasku tulee ennen marraskuun loppua. Toistaiseksi valittu näkemys on aiheuttanut enemmän laskennallisia tappioita kuin voittoja, joten ojennan itselleni risun.

Käydäänpä läpi salkun tapahtumat lokakuun puolivälistä alkaen:

14.10. Osto: Euronav (EURN) Brysselistä. Odotin hyvää osaria ja lisäsin tankkeripainoa, koska odotan alan Q4-tulosten olevan hyviä mm. Iran-sanktioista johtuen. Toistaiseksi tankkerit seilaavat salkussa tappiolla. Tässä hankinnassa auttoi MandatumTraderin syvyys: markkinoita ja instrumentteja riittää ympäri pallon, kohtuullisin kustannuksin.

16.10. Osto: China Recycling Energy Corporation (CREG). Tämä on pelipaperi primus inter pares. Voi pompata kymmeniä, jopa satoja prosentteja päivässä, kun treideriyhteisö löytää jonkin triggerin. Riskiä on, CREG on tappiota tekevä pieni yhtiö. Mutta hei: kierrätys on in ja Diili voi räjäyttää pankin!

21.10. Osto: Call GLNG. Golar on LNG-universumin kehittäjä, joka saattaa olla iso hitti, mikäli firman hankkeet menevät maaliin ja nesteytetty kaasu saavuttaa ison jalansijan lähivuosina, kun maailma pyrkii vähäpäästöisempään energiaan.

22.10. Myynti: Teekay LNG Partners. Swingivoitto pois kaasutankkerifirman pompusta.

23.10. Myynti: Call FCX. Kuparin kaivaja pomppasi, voittoa n. 2% salkun sijoitetulle pääomalle.
Myynti: Call GLNG: nopea pomppu kotiin, osto 2 vrk aiemmin.

24.10. Osto: Call GOLD. Barrick Gold on toiminut vuonna 2019 kuin "junan vessa", kun olen etsinyt salkkusuojaa indeksien laskujaksoille. Toisaalta kultafirmat voivat valua, jos markkinasentimentti muuttuu (yli)optimistiseksi.
Osto: Call Nokia ADR. Odotin rekyyliä ison laskun jälkeen. Se tuli, mutta toistaiseksi aivan liian ujona. Miinusta salkkuun. Onko kotimainen jätti arvattua syvemmissä ongelmissa?

25.10. Myynti: Call GOLD. Suojausidea tuotti nopeasti. Salkulle tuottoa n. 2%.

28.10. Myynti: Bitcoin tracker XBTE. Tässä toteutui Bitcoinille tyypillinen nopea nousu. Snadilla voitolla 2/3 positiosta ulos.
Osto: Call Nokia, nyt Euroopasta. Riskiveto, koska pelkät oston ja myynnin kulut ovat moninkertaiset osakekauppaan verrattuna.
Osto: Teekay Tankers (TNK), momentum menossa, jatkuuko marraskuun loppuun?
Osto: Xinyuan Real Estate. Kiinalainen rakentaja on vanha tuttu. Stagnaatiossa, mutta odotan hyvää osaria.

31.10. Osto: CREG. Lisäys sähköjänispositioon.
Myynti: Call GOLD, suojausvoitto, n. 1% salkulle.

1.11. Osto: Put QQQ, Nasdaq-ETF-myyntioptio.. Indeksit levitoivat, joten otin pienen betsin välikorjauksen puolesta.

4.11. Myynti: Call MRO. Marathon Oil nousi, minivoitto salkkuun.

5.11. Myynti: CREG, puolet ulos pikkukiinalaisen n.10%:n nousuun.

7.11. Osto: Call URA, osto-optio uraani-ETF:ään. Viikonlopun aikana voi tippua uutisia Trumpin hallinnon uraanifirmoja koskevasta tukiohjelmasta.

Summa summarum: vielä mennään miinuksella, josta suurin osa syntyy murheenkryyni Nokiasta, aiemmassa bloggauksessa mainitusta kannabistalo TGOD:ista ja GOLD:in osto-optioista. Tavoittelen win-win-tilannetta kokonaisuuden kannalta. Jos indeksit säikähtävät pessimismin puolelle, #Traderace-salkku levitoi. Jos optimismi jatkuu, kokonaisuus performoi.

Vahvoja näkemyksiä ja oivia kauppoja kanssakisaajille!

Twitter: @JarmoFriman

Traderace | Jens Kyllönen | Ninni Myllyoja | Lauri Vaittinen