Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% min 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Jens Kyllönen

/ TRADERACE

Jens Kyllönen

/ TRADERACE

Miten kuvailisit itseäsi sijoittajana, Jens Kyllönen?

Olen lähinnä pienyhtiöihin keskittyvä arvosijoittaja. Pienyhtiöissä ei ole yhtä kova kilpailu, sillä vain harvat rahastot sijoittavat pienyhtiöihin. Pienyhtiöillä on tyypillisesti myös vähemmän analyytikkoseurantaa.

Miten aloitit sijoittamisen?

Olin kiinnostunut sijoittamisesta jo hyvin pienenä, ja sain ala-asteella lahjaksi joitakin rahastosijoituksia. Ensimmäiset omat sijoitukseni tein vuonna 2010 ja neljä-viisi vuotta sitten aloin seuraamaan markkinoita entistä tarkemmin.

Mikä sijoituksistasi on jäänyt erityisesti mieleen?

Nyt päällimmäisenä mielessä on salkustani tälläkin hetkellä löytyvä Afarak. Afarakissa on parhaillaan erikoistilanne: Finanssivalvonta on vaatinut Afarakin suuromistajaa Danko Koncaria tekemään ostotarjouksen kaikista Afarakin osakkeista, mutta asiassa odotetaan vielä Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä. Olen tehnyt myös muutamia sijoituksia startupeihin, kiinteistöihin sekä kryptovaluuttoihin.

Mistä löydät uusia sijoituskohteita?

Seuraan päivittäin markkinoita ja luen uutisia, esimerkiksi Kauppalehteä ja Financial Timesia. Lisäksi seuraan sijoitusaiheisia blogeja, luen analyysitalo Inderesin analyyseja ja juttelen sijoittamisesta kavereiden kanssa.

Mikä markkinoissa kiehtoo?

Olen varsin kilpailuhenkinen ja se asetelma kiehtoo myös sijoittamisessa. Tietyllä tapaa suhtaudun sijoittamiseen kuin pokeriin: Pitää nähdä varianssin läpi, luottaa omaan näkemykseen ja toimia johdonmukaisesti.

Traderace | Ninni Myllyoja | Jarmo Friman | Lauri Vaittinen