Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% min 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Osari yllätti negatiivisesti, kun yhtiön
tuloksen kasvu pysähtyi kuin seinään.

Leikin loppu

Viime päivitykseni jälkeen kaikki näytti jopa liian hyvältä. Ylipainossa oleva Incap jatkoi rajua nousua aina osariin asti ja salkkuni tuotto ehti käydä jo 10% paremmalla puolella. Oli niin vahva fiilis hyvästä osarista, etten ahneena keventänyt lainkaan, vaikka olisi pitänyt. Osari yllätti negatiivisesti, kun yhtiön raju tuloksen kasvu pysähtyi kuin seinään. Vaikka yhtiö teki kelpo tuloksen, eli saman kuin viime vuoden kolmannella kvartaalilla, olin varma, että muillakin oli minun tavoin ollut kovemmat odotukset. Nopealla reagoinnilla sain myytyä osakkeet pois 19,1 euron hintaan, mikä ei ollut kaukana ostohinnastani. Reagointi osoittautui erittäin onnistuneeksi, sillä osakkeen hinta oli laskenut alle 16 euroon kun pörssi sulkeutui perjantaina ja kisa päättyi.

Kamuxin valinta meni nappiin, mutta ehdin keventää positiota hieman ennen odotukset rajusti ylittävää osaria ja siten osa tuotoista jäi saamatta. Afarak taas pyyhki suurimman osan Kamuxin tuotoista pois, laskien yli 20% kisan aikana. Odotin sekä korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä, että erikoistilintarkastuksen tulosta, mutta ikävä kyllä kumpikaan ei vielä osunut kahden kuukauden kisan ajanjaksoon.

Tämän lisäksi uutena tulokkaana ostin Herantis Pharmaa. Kyseessä on pieni yhtiö Helsingin pörssissä, joka kehittää lupaavaa Parkinsonin taudin hoitoa. Yhtiö on mielestäni yksin ja unohdettu Helsingin pörssissä ja mielenkiintoisen betsin siitä teki, että yhtiö oli ilmoittanut aikovansa rinnakkaislistautua Nasdaq First North Growth Market Sweden -markkinapaikalle. Ruotsissa löytyy useampia samantyylisiä yhtiöitä ja oletin kiinnostuksen olevan eri luokkaa yhtiötä kohtaan tämän jälkeen. Ostin yhtiötä 7,7 euron hintaan ja pettymyksekseni yhtiön rinnakkaislistautumisen hinnaksi päätettiin loppujen lopuksi 71 ruotsin kruunua eli noin 6,7 euroa, jolloin pörssikurssi romahti ymmärrettävästi seitsemään euroon. Arvelin kuitenkin Herantis Pharman pelaavan varman päälle listautumalla todellista arvoa alemmalla hinnalla, jotta listautuminen varmasti menee läpi, ja jäin siksi holdaamaan. Yllätyksekseni jo annin aikana kurssi nousi kahdeksaan euroon ja päätin myydä omistukseni, koska en nähnyt niin suurta eroa meneillään olevan annin hintaan verrattuna kestävänä. Tämä oli epäonnistunut päätös, sillä kurssi jatkoi nousuaan vielä kymmeneen euroon saakka, vaikka samaan aikaan oli meneillään osakeanti, jossa osaketta sai 6,7 eurolla! Koska osakeantiin oli ainoastaan mahdollista osallistua 50 tuhannen euron minimerkinnällä, en voinut Traderace-kisan kymmenen tuhannen kassallani sitä tehdä, mutta päädyin henkilökohtaisesti tekemään merkinnän, kun hinta Helsingin pörssissä oli samaan aikaan 50% korkeampi. Tänään tulikin ilmoitus, että anti oli moninkertaisesti ylimerkitty. Todennäköisesti siis annin kova kysyntä oli vuotanut jollekin, joka oli sitten lähtenyt ostamaan osaketta reippaasti Helsingin pörssistä.

Tuottoni kahdelta kuukaudelta jäi +0,86%, joka ei riittänyt Ninnin 2,31% tai indeksiä vastaan ja oli siten pettymys. Sillä pääsi kuitenkin kakkossijalle, mikä hieman lohduttaa. Tuottoni on annualisoituna 5,3%, mikä on kuitenkin kohtalaisesti ottaen huomioon, että käteispositioni oli suurimman osan ajasta 30-50%. Kisa on myös hyvä muistutus siitä, että liian aktiivinen treidaaminen liian isolla riskillä on vaarallista, kun kolmanneksi sijoittunut kisaaja päättyi -20,7% ja neljäs -99,99% tuottoon. Kisa pysyi hyvinkin tiukkana minun ja Ninnin välillä ihan loppuun asti, kun johdin vielä viikkoa ennen loppua. Onnittelut Ninnille voitosta!

Traderace | Ninni Myllyoja | Jarmo Friman | Lauri Vaittinen