Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% min 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Lauri Vaittinen

/ TRADERACE

Lauri Vaittinen

/ TRADERACE

Miten kuvailisit itseäsi sijoittajana, Lauri Vaittinen?

Sijoitusfilosofiani kulmakivenä on pitkäjänteisyys, en etsi pikavoittoja. Aina löytyy jokin hyvä sijoituskohde, kunhan sijoitushorisontti on tarpeeksi pitkä. Tavoittelen sijoituksilleni hyvää tuottoa pitkällä aikavälillä, ja keskityn salkussani sijoituksiin, jotka tarjoavat sitä.

Milloin aloitit sijoittamisen?

Olen ollut finanssialalla töissä 20 vuotta, ja sijoittanut vähintään yhtä kauan. Aloitin sijoittamisen hulluimpaan IT-kuplan aikaan, ja olen kokenut sijoitusurani aikana niin sen puhkeamisen kuin vuoden 2008 finanssikriisin. Olen ollut urani aikana aktiivisesti mukana myös rahoituksen tutkimuksessa, ja akateemisen maailman kautta syventynyt myös sijoittamisen teoreettiseen puoleen.

Mikä markkinoissa kiehtoo?

Markkinoissa kiehtoo niiden kompleksisuus: markkinoiden voittaminen systemaattisesti on äärimmäisen vaikeaa. Ei ole itsestäänselvyys, että edes hyvin ammattitaitoiset sijoittajat pystyvät siihen. Pitkäjänteisenä sijoittaja on kiinnostava seurata markkinoiden heilahtelua, ja sijoittajien reaktioita maailman tapahtumiin.

Mitkä treidit ovat jääneet erityisesti mieleen?

Usein parhaat ja mieleen jäävät tilanteet löytyvät silloin, kun markkinat ovat ostajan puolella, ja tarjolla on harvinaisen paljon sijoittajalle kiinnostavia kohteita. Koska olen sijoittajana kärsivällinen, yritän tarttua tällaisten tilanteiden tarjoamiin kiinnostaviin ostomahdollisuuksiin.

Mistä löydät sijoitusideoita?

Seuraan markkinoita päivittäin työni kautta. Sampo-konsernissa on luonnollisesti hyvin laajat verkostot, joiden kautta seulomme sijoitusideoita myös Mandatum Lifen salkkuihin. Luen myös aktiivisesti analyyseja ja talousuutisia, joista löydän ideoita uusiin sijoituskohteisiin.

Traderace | Jens Kyllönen | Ninni Myllyoja | Jarmo Friman