Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Ninni Myllyoja

/ TRADERACE

Ninni Myllyoja

/ TRADERACE

Miten kuvailisit itseäsi sijoittajana, Ninni Myllyoja?

Mottoni on ”älä hötkyile.” Minulle sijoittaminen on säästämistä – ja säästämisessä olen ollut lapsesta saakka hyvä. Olen sijoittanut pääasiassa kotimaisiin yhtiöihin, mutta nyt Traderace-kisassa olen ajatellut keskittyä (aiempaa enemmän myös) muiden pörssien tarjontaan. Koska tarjontaa on paljon, enkä ole sijoittajana pelaaja, olen ajatellut rakentaa salkkuni vastuullisuusteeman ympärille. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, selviää pian.

Miten aloitit sijoittamisen?

Osallistuin F-Securen eli silloisen Data Fellowsin osakeantiin 1990-luvun lopulla. Osakkeita sai vähän, mutta potti moninkertaistui lyhyessä ajassa. Myin osakkeet muutaman kuukauden jälkeen, koska pelkäsin niin kovasti alamäkeä. Kokemus oli kuitenkin niin hyvä, että aloin seurata pörssiä tarkemmin ja sijoitin uudestaan. Seuraava oli Comptel-anti ja sekin onnistui hyvin. Kolmas osakeostoni oli JOT Automation, pörssitähti, joka kuitenkin osoittautui tähdenlennoksi. Sain maistaa tappiota, mutta olin jo hurahtanut. Nyt minulla on yli 20 eri suomalaisyhtiön osakkeita.

Miten aktiivisesti seuraat markkinoita?

Olen taloustoimittaja ja työni kautta seuraan taloutta ja pörssiä koko ajan. Rakastan kirjoittaa yritysanalyyseja ja lukea tilinpäätöksiä. Yritysten lisäksi saan työkseni seurata myös yrityksien avainhenkilöitä. Sillä, ketkä johtavat yritystä, on suuri merkitys sen menestykselle.

Mistä löydät sijoitusideoita?

Seuraan uutisia tarkasti, ja kun tulee vastaan kiinnostava yhtiö, tutkin yhtiötä tarkemmin esimerkiksi tilinpäätösten kautta. Tutkin  esimerkiksi pörssiin listautuvia yhtiöitä, vaikka ihan viime aikoina listautumiset eivät ole olleet minusta kiinnostavia. Viimeisimpiä johon olen osallistunut, oli DNA.

Mikä sijoitus on jäänyt mieleen?

Olen Kemistä kotoisin ja kenties kotiseuturakkaudesta sijoitin yli vuosikymmen sitten Outokumpuun, jolla meni niihin aikoihin loistavasti. Nyt kaikki trendit tuntuvat kulkevan Outokumpua vastaan, vaikka pidän edelleen siitä hienona yhtiönä, joka työllistää ja on tärkeä Kemi-Tornio-alueelle. Henkilökohtaisesti olen saanut maistaa Outokummun kautta niin paljon turskaa, että edes tappioiden kotouttaminen ei ole kiinnostanut.

Traderace | Jens Kyllönen | Jarmo Friman | Lauri Vaittinen