Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% min 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Trader?

Trader on Saxo Bankin teknologiaan perustuva kaupankäyntipalvelu kaikille sijoittajille Suomessa. Traderin kautta pääset käsiksi poikkeuksellisen laajaan instrumenttitarjontaan eri puolilla maailmaa.

Palvelussa voit käydä kauppaa kilpailukykyisin hinnoin esimerkiksi osakkeilla, rahastoilla, etf:illä ja johdannaisilla.


Mitkä ovat Mandatum Lifen ja Saxo Bankin roolit palvelussa?

Mandatum Life vastaa Trader-palvelussa asiakkaan tunnistamisesta, suomenkielisestä asiakaspalvelusta ja palvelun markkinoinnista. Tanskalainen Saxo Bank vastaa palvelussa kaupankäynnistä, arvopaperien säilytyksestä ja viranomaisraportoinnista.


Kuka voi tulla asiakkaaksi Traderiin?

Traderiin voivat avata asiakkuuden täysi-ikäiset Suomessa asuvat sijoittajat, joilla on suomalaiset verkkopankkitunnukset. Tilin avaaminen alaikäiselle ei ole toistaiseksi mahdollista.

Avaa Trader-tili


Mitä tarvitsen tilin avaamiseen?

Tarvitset tilin avaamiseen ainoastaan suomalaiset verkkopankkitunnukset. Tilin luominen on mahdollista Dansken, Nordean, OP:n, S-Pankin, Handelsbankenin, Oma Säästöpankin, Ålandsbankenin, POP Pankin, Säästöpankin ja Aktian verkkopankkitunnuksilla.

Avaa Trader-tili


Voiko yritys avata tilin Traderiin?

Voit avata tilin yritykselle Traderiin. Yritystilin avaamiseksi voit olla yhteydessä asiakaspalveluun trader@mandatumlife.fi, josta saat tilin avaamiseen tarvittavat dokumentit ja ohjeet.

Lue lisää


Siirtyvätkö kaupankäyntitietoni automaattisesti Suomen verottajalle?

Saxo Bank toimittaa Traderin kaupankäyntitiedot osakkeiden, ETF:ien, rahastojen ja joukkovelkakirjojen osalta automaattisesti Suomen verottajalle. Huomaathan tarkistaa, että esitäytetyn veroilmoituksen tiedot ovat oikein ja täydelliset.

Traderissa saat käyttöösi myös arvopapereiden luovutusvoitot ja -tappiot summaavan 9A-näkymän. 


Veloittaako Trader salkun avaamisesta tai säilyttämisestä säilytys- tai hallinnointimaksuja?

Trader ei peri tilin tai salkun avaamisesta tai säilyttämisestä maksuja asiakkaalta.


Tarjoaako Trader suomenkielistä asiakaspalvelua?

Kyllä. Mandatum Life vastaa Traderin suomenkielisestä asiakaspalvelusta: trader@mandatumlife.fi, p. 010 516 8989 (ma-pe 9-16). Muina aikoina Saxo Bank palvelee asiakkaita kiireisissä kaupankäyntiin liittyvissä asioissa englanniksi numerossa +45 3977 4000.


Toimivatko TraderONE ja TraderGO -sovellukset myös tabletilla ja mobiilissa?

Kyllä. Voit ladata TraderONEn ja TraderGOn mobiilisovellukset Googlen ja Applen sovelluskaupoista.

Huomaathan, että et voi käyttää Traderia Saxo Bankin oman mobiilisovelluksen kautta, vaan sinun tulee ladata Traderin mobiilisovellus.


Voinko siirtää arvo-osuustilini toiselta palveluntarjoajalta Traderiin?

Voit siirtää arvo-osuustilin toiselta palveluntarjoajalta Traderiin. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme trader@mandatumlife.fi arvo-osuustilin siirtämiseksi. 


Mille markkinoille voin sijoittaa Traderissa?

Traderissa voit ostaa ja myydä osakkeita, rahastoja, joukkovelkakirjoja, valuuttoja ja johdannaisia kymmenillä eri markkinoilla.

Valikoima kattaa Pohjoismaiden, muun Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoiden lisäksi kiinnostavia markkinoita kuten Kiina, Japani, Singapore ja Australia, joihin sijoittajilla ei tavallisesti ole helppoa pääsyä. Koko Saxo Bankin online-kaupankäynnin valikoima löytyy Traderista.


Sisältyykö palveluun passiivisuusmaksuja?

Ei, emme peri käyttäjiltä passiivisuusmaksuja.

Saxo Bank perii joissain maissa passiivisilta asiakkailtaan lisäkuluja (nk. "inactivity fee"), mutta Traderin käyttäjiltä tällaisia maksuja ei peritä.


Minulla on jo tili Saxo Bankissa. Voinko käyttää silti Traderia?

Kyllä, voit siirtää olemassa olevan Saxo Bank -tilisi Traderiin. Asiakkuus ei siirry Saxo Bankin ulkopuolelle, mutta saat käyttöösi muun muassa Traderin hinnoittelun, suomenkielisen asiakaspalvelun ja pääsyn ainutlaatuisiin sisältöihin, tuttujen Saxo Bankin palveluiden lisäksi. 

Saat lisätietoa Saxo-tilin siirrosta asiakaspalvelustamme, trader@mandatumlife.fi.


Mihin voin lähettää palautetta ja kehitysideoita?

Voit lähettää palautetta ja kehitysideoita osoitteeseen trader@mandatumlife.fi.

Arvostamme mielipidettäsi ja kehitämme palvelua aktiivisesti saamamme palautteen perusteella.


 

Hinnoittelu ja rahan siirtäminen

Miten hinnoitteluni määrittyy Traderissa?

Mandatum Life on sopinut erilliset hinnat Saxo Bankin kanssa koskien Trader-palvelua. Traderissa tilin avaaminen ja arvopaperien säilytys ovat maksuttomia. Maksat ainoastaan kaupankäynnistä.

Traderissa on kolme eri hintaluokkaa, ja hintaluokkasi määrittyy edellisen kuukauden aikana tehtyjen kauppojen tai palvelussa olevan varallisuuden perusteella. Voit tutustua hinnoitteluun tarkemmin täältä.


Mistä näen voimassa olevan hinnoitteluni?

Näet instrumenttikohtaisen hinnoittelusi sekä toimeksiannon kokonaiskustannukset aina suoraan kaupankäynti-ikkunassa ennen toimeksiannon jättämistä.


Miten voin siirtää rahaa Trader-tililleni?

Voit siirtää rahaa Trader-tilillesi helpoiten reaaliaikaisella verkkomaksulla.

  • TraderONE -selainsovelluksessa löydät rahansiirron ylänavigaatiosta ja valitsemalla Talleta ja siirrä.
  • TraderGO -selainsovelluksessa löydät rahansiirron valitsemalla ylänavigaatiosta Tili > Verkkomaksu.

Voit myös siirtää rahaa kaupankäyntitilillesi tilisiirrolla omalle IBAN-tilillesi Saxo Bankiin. Saat tilisiirtoon vaadittavat tiedot talletusvalikosta valitsemalla Talleta ja siirrä.  


Voinko perustaa useampia valuuttatilejä Traderissa?

Voit perustaa valuuttatilejä kaupankäyntialustan kautta.

  • TraderGOssa: Tili > Muut > Add New Currency Account
  • TraderPROssa: Lisää oduuli > Muu > Add New Currency Account

Voit olla asiasta yhteydessä myös asiakaspalveluun, trader@mandatumlife.fi.


Onko eri Trader-sovellusten hinnoittelussa eroja?

Traderissa voit valita kahdesta eri sijoitussovelluksesta: TraderONEsta ja TraderGOsta. Voit vaihtaa sovellusten välillä vapaasti.

Hinnoittelu sovelluksissa on sama. Hinnoittelutaso määritty kaupankäyntimäärän tai palvelussa olevien varojen perusteella. Voit tutustua hinnoitteluun tarkemmin täältä.


Talletussuoja

Palvelussa olevat käteisvarat kuuluvat Tanskan talletussuojan piiriin, joka on sama kuin Suomessa (100 000€).

Omistetut arvopaperit kuuluvat sijoittajansuojaan, jossa välittäjän konkurssitilanteessa niitä korvataan enintään 20 000€:n edestä/sijoittaja.