Kaupankäynti Pohjoismaissa nyt alkaen 0,01 % tai min 1 €! Tutustu etuun »

USA:n markkinat: Nasdaq & NYSE

USA:n markkinat: Nasdaq & NYSE

Yhdysvaltojen markkinat ovat sijoitusmaailman seuratuimpia markkinoita ja New Yorkin Wall Streetiä pidetäänkin maailman osakekaupan keskipisteenä. Maailmalla jenkkimarkkinoiden seuratuimmat indeksit ovat S&P 500, Nasdaq, Dow Jones Industrial Average ja VIX.

Yhdysvaltalaisista markkinoista päämarkkinapaikkoina tunnetaan NASDAQ ja NYSE.

Sijoita Yhdysvaltoihin

Tutustu Traderin yhdysvaltalaisten sijoituskohteiden valikoimaan.

Selaa kohteita

Nasdaq eli National Association of Securities Dealers Automated Quotations

Nasdaq on sijoittajien sähköisesti esitettyjen osto- ja myyntitarjousten käsittelyyn luotu tietokoneverkosto. Nasdaq oli ensimmäinen osakkeiden kauppapaikka, jossa osakkeita pystyi ostamaan elektronisesti. Pörssi onkin sopivasti tunnettu nimenomaan teknologiayhtiöiden osakkeiden kauppapaikkana, tunnetuimpina esimerkkeinä suuryritykset kuten Apple, Facebook ja Alphabet (Google). Vaikka Nasdaqiin listataan pääosin teknologiayhtiöitä, sieltä löytyy kuitenkin myös esimerkiksi kulutustavara- sekä terveysyhtiöitä.

Kun puhutaan Nasdaqin nousseen tai laskeneen viitataan Nasdaq Composite -indeksiin. Esimerkiksi Nasdaq 100:ssa on mukana Nasdaqin sata suurinta yritystä ja indeksi kuvastaa siis yritysten keskimääräistä kaupankäyntihintaa eli markkina-arvoa.

Nasdaq on maailman toiseksi suurin pörssi listattujen yritysten markkina-arvolla mitattuna, jääden ainoastaan NYSE:n taakse. Koronakriisin aikaan Nasdaq toipui nopeasti koronakriisin aiheuttamasta laskusta ja saavutti jopa uuden all time high -tasonsa.

NYSE eli New York Stock Exchange

NYSE eli New Yorkin pörssi on maailman suurin pörssi 30 000 miljardin yhteenlasketulla markkina-arvollaan ja sen juuret ulottuvat jo 1700-luvulle. NYSE:ssä käydään kauppaa osakkeista, bondeista, ETF:istä ja optioista.

Pörssistä löytyvät tunnetut ja perinteikkäät suuryritykset kuten Berkshire Hathaway, The Walt Disney Company, Procter & Gamble, AT&T, Campbell Soup Company ja Snapchatistä tunnettu Snap Inc.

Nasdaqiin verrattuna NYSE on niin sanotusti perinteisempi pörssi, sillä siellä on edelleen fyysinen pörssisali New Yorkin Wall Streetillä, vaikka suuri osa sen kaupoista tapahtuukin nykyään elektronisesti.

Jenkkiosakkeiden ostaminen ja myyminen

Nasdaq ja NYSE ovat auki paikallista aikaa (Eastern Time) maanantaista perjantaihin klo 9.30-16.00 eli Suomen aikaa klo 16.30-23.00 pois lukien yhdysvaltalaiset vapaapäivät ja eriaikaisen kellojen siirron aiheuttamat poikkeusjaksot.

Kaikkien Traderissa olevien pörssien aukioloajat löytyvät täältä.

Jenkkiosakkeita voi ostaa arvo-osuustilille tai osakesäästötilille. Traderistä löytyy kattava valikoima niin yhdysvaltalaisia osakkeita kuin yhdysvaltalaisiin osakkeisiin sijoittavia rahastoja ja ETF:iä.

Traderissa välityspalkkio yhdysvaltalaisille osakkeille on Best-hintaluokassa 0,03 %, minimi 3 euroa.

Lue lisää Traderin hinnoittelusta ja tutustu Traderin jenkkiosakkeisiin.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään tutustua huolellisesti rahoitusvälineistä annettuihin tietoihin ja ymmärtää niihin liittyvät riskit. Sijoittajan tulee perustaa päätöksensä omaan arvioonsa, tavoitteisiinsa ja taloudelliseen tilanteeseensa ja konsultoida tarvittaessa oikeudellisia ja verotuksellisia neuvonantajiaan. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. Rahoitusvälineiden tuottojen historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.