Avaa asiakkuus nyt ja käyt kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) aina 31.5.2024 asti. Tutustu etuun »

Osakesäästötilin talletusraja on nyt 100 000 euroa

Osakesäästötilin talletusraja on nyt 100 000 euroa

Osakesäästötilin‍ talletuskatto on noussut 50 000:stä 100 000 euroon 1.1.2024 alkaen.

Jos osakesäästötilisi oli vanhalla 50 000 euron rajalla täynnä, voit nyt kasvattaa sitä 50 000 euroa lisää. Näet kaupankäyntialustalta talletusta tehdessäsi, paljonko osakesäästötililläsi on vielä tilaa.

Osakesäästötilille voit sijoittaa aina vain rahaa – et siis voi siirtää sinne omistamiasi osakkeita. Voit siirtää rahaa suoraan osakesäästötilillesi reaaliaikaisella verkkomaksulla, pankkisiirrolla tai siirtämällä rahaa tilien välillä Traderissa. Jos siirrät rahaa osakesäästötilille Traderin tilien välisellä siirrolla, huomaathan että siirto kahden päivän sisällä arvo-osuustilin verkkomaksusta tai myyntitapahtumasta aiheuttaa negatiivisen ylityskoron.

Osakesäästötilin hyöty perustuu verotuksen siirtämiseen myöhemmäksi, jolloin osakesijoittaja pääsee hyötymään tehokkaasti korkoa korolle -ilmiöstä. Osakesäästötilillä olevista osakkeista saatavat osingot ja tilillä olevista osakkeista myytäessä saadut mahdolliset myyntivoitot voi sijoittaa osakesäästötilin sisällä suoraan uudestaan ilman, että välissä täytyy maksaa veroa. 

Mandatum Trader

Trader on kaupankäyntipalvelu, jonka tarjoaa tanskalainen Saxo Bank A/S. Mandatum Life Palvelut Oy toimii Saxo Bank A/S:n sidonnaisasiamiehenä ja vastaa Traderin suomenkielisestä asiakaspalvelusta, asiakkaan tunnistamisesta ja palvelun markkinoinnista. Saxo Bank vastaa palvelun kaupankäynnistä, viranomaisraportoinnista ja arvopaperien säilytyksestä. Traderissa asiakkuus aukeaa Saxo Bankiin.