Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Arvo-osuustilin siirto Traderiin

Arvo-osuustilin siirto Traderiin

Avattuasi Trader-tilin voit siirtää halutessasi myös arvo-osuustilisi toiselta palveluntarjoajalta Traderiin. Siirron jälkeen voit käydä kauppaa Traderissa siirtämilläsi arvo-osuuksilla, ja ne vaikuttavat jatkossa hinnoitteluusi palvelussa.

Voit siirtää Traderiin sellaisen omissa nimissäsi olevan arvo-osuustilin, jolla ei ole muita kuin Traderissa kaupankäynnin kohteena olevia arvo-osuuksia.

Miten siirrän arvo-osuustilini Traderiin?

Arvo-osuustilin siirrossa siirtyvät vain Euroclear Finlandin arvo-osuusjärjestelmään kuuluvat listatut suomalaiset arvopaperit.

  • Arvo-osuustilin siirto aloitetaan kaupankäyntialustan kautta kohdasta "Tili / Oma profiili - Talletus ja siirto - Koko tilin siirto". Kyseisessä moduulissa ilmoitetaan siirrettävän arvo-osuustilin numero (APKEn jälkeiset 31 merkkiä), sekä omistukset hankintaerittäin.
  • Etsi instrumentti-kohdassa haet omistamasi arvopaperin ja ilmoitat ostoerän tiedot (osakkeiden lukumäärä, hankintahinta eli osakkeen kurssi hankintahetkellä sekä hankintapäivä). Mikäli samalla arvopaperilla on useampi ostoerä, hae samaa arvopaperia uudestaan ja toista toimenpide.
    Suosittelemme täyttämään hankintatiedot täydellisinä siirron yhteydessä, sillä jälkikäteen tehdyistä hankintahintakorjauksista veloitetaan toimenpidehinnaston mukainen kulu.
  • Kun olet ilmoittanut siirrettävän arvo-osuustilisi sisällön, viimeistele siirto ja ota talteen siirron yhteydessä muodostuva PDF-tiedosto, jossa on eritelty syöttämäsi omistukset.
  • Otathan varmuuden vuoksi hankintatiedot myös itsellesi talteen luovuttavasta tiliyhteisöstä. Suosittelemme täyttämään hankintatiedot täydellisinä siirron yhteydessä, sillä jälkikäteen tehdyistä hankintahintakorjauksista veloitetaan hinnaston mukainen kulu. Huomioithan lisäksi, että hankintahistoriatiedot eivät siirry automaattisesti arvo-osuustilin siirron yhteydessä luovuttavasta tilinhoitajayhteisöstä.

Koko kotimaisen arvo-osuustilin siirto on maksutonta.

Miten siirrän ulkomaiset omistukseni Traderiin?

Ulkomaiset arvopaperit eivät siirry arvo-osuustilin siirron mukana, joten ne tulee siirtää palveluun erikseen.

  • Ulkomaalaisten arvopapereiden siirto aloitetaan kaupankäyntialustan kautta kohdasta ”Tili / Oma profiili - Salkun siirto”. Arvopaperisiirrossa tulee ilmoittaa myös luovuttavan välittäjän/pankin tiedot.
  • Hankintatiedot ilmoitetaan hankintaerittäin (osakkeiden lukumäärä, hankintahinta eli osakkeen kurssi hankintahetkellä sekä hankintapäivä) samalla tavalla kuin arvo-osuustilin siirrossa. Suosittelemme täyttämään hankintatiedot täydellisinä siirron yhteydessä, sillä jälkikäteen tehdyistä hankintahintakorjauksista veloitetaan toimenpidehinnaston mukainen kustannus. Otathan varmuuden vuoksi hankintatiedot myös itsellesi talteen luovuttavasta tiliyhteisöstä.
  • Kun olet ilmoittanut siirrettävien osakkeiden tiedot, viimeistele siirto ja ota talteen siirron yhteydessä muodostuva PDF-tiedosto. Useat suomalaiset toimijat vaativat, että asiakas informoi heitä ulkomaisten arvopapereiden siirrosta erikseen, joten toimitathan siirtopyynnön jälkeen muodostuvan PDF:n tai heidän edellyttämänsä siirtopyyntödokumentin luovuttavalle pankille/välittäjälle siirron käynnistämiseksi.

Huomioithan, että luovuttava pankki/välittäjä voi veloittaa ulkomaisten arvopapereiden siirrosta hinnastonsa mukaisen kustannuksen.

Minulla on jo tili Saxo Bankissa. Voinko käyttää silti Traderia?

Kyllä, voit siirtää olemassa olevan Saxo Bank -tilisi Traderiin. Asiakkuus ei siirry Saxo Bankin ulkopuolelle, mutta saat käyttöösi muun muassa Traderin hinnoittelun, suomenkielisen asiakaspalvelun ja pääsyn ainutlaatuisiin sisältöihin, tuttujen Saxo Bankin palveluiden lisäksi.

Saat lisätietoa Saxo-tilin siirrosta asiakaspalvelustamme, trader@mandatumlife.fi.


Lisätietoja arvopapereiden siirtoon saat Trader asiakaspalvelusta. Traderin suomenkielinen asiakaspalvelu palvelee sähköpostitse osoitteessa trader@mandatumlife.fi ja puhelimitse numerossa 010 516 8989 (pvm/mpm) maanantaista perjantaihin kello 9–16.