Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Salkun siirto Traderiin

Salkun siirto Traderiin

Avattuasi Trader-tilin voit siirtää halutessasi myös arvo-osuustilisi toiselta palveluntarjoajalta Traderiin. Siirron jälkeen voit käydä kauppaa Traderissa siirtämilläsi arvo-osuuksilla, ja ne vaikuttavat jatkossa hinnoitteluusi palvelussa.

Voit siirtää Traderiin sellaisen omissa nimissäsi olevan arvo-osuustilin, jolla ei ole muita kuin Traderissa kaupankäynnin kohteena olevia arvo-osuuksia. Arvo-osuustilin siirrossa siirtyvät vain Euroclear Finlandin arvo-osuusjärjestelmään kuuluvat listatut suomalaiset arvopaperit.

Arvo-osuustilin siirto Traderiin

Ulkomaisten arvopaperien siirto Traderiin

Osakesäästötilin siirto Traderiin 

Arvo-osuustilin siirto Traderiin 

 • Traderissa arvo-osuustilin siirto tapahtuu kohdasta Talletukset ja siirrot -> Arvo-osuustilin siirto. Talletukset ja siirrot -moduuliin pääset oikean yläkulman profiili-kuvakkeesta.
 • Kyseisessä moduulissa ilmoitetaan siirrettävän tilin tyyppi (arvo-osuustili INET),  arvo-osuustilin numero niin, että kentässä on APKE ja sitä seuraavat 31 merkkiä eli yhteensä 35 merkkiä, sekä omistukset hankintaerittäin.

Ilmoita siirrettävät arvopaperit hankintaerittäin

 • Etsi instrumentti-kohdassa haet omistamasi arvopaperin ja ilmoitat ostoerän tiedot (osakkeiden lukumäärä, hankintahinta eli osakkeen kurssi hankintahetkellä sekä hankintapäivä). Mikäli samalla arvopaperilla on useampi ostoerä, hae samaa arvopaperia uudestaan ja toista toimenpide.
 • Suosittelemme täyttämään hankintatiedot täydellisinä siirron yhteydessä, sillä jälkikäteen tehdyistä hankintahintakorjauksista veloitetaan toimenpidehinnaston mukainen kulu.

Arvo-osuustilin siirron viimeistely

 • Kun olet ilmoittanut siirrettävän arvo-osuustilisi sisällön, viimeistele siirto ja ota talteen siirron yhteydessä muodostuva PDF-tiedosto, jossa on eritelty syöttämäsi omistukset. Tiedosto toimii vahvistuksena siirron aloittamiselle.
 • Otathan varmuuden vuoksi hankintatiedot myös itsellesi talteen luovuttavasta pankista/välittäjältä. Suosittelemme täyttämään hankintatiedot täydellisinä siirron yhteydessä, sillä jälkikäteen tehdyistä hankintahintakorjauksista veloitetaan hinnaston mukainen kulu. Huomioithan lisäksi, että hankintahistoriatiedot eivät siirry automaattisesti arvo-osuustilin siirron yhteydessä luovuttavasta pankista/välittäjältä.
 • Koko kotimaisen arvo-osuustilin siirto on maksutonta.

Ulkomaisten arvopaperien siirto Traderiin

 • Ulkomaiset arvopaperit eivät siirry arvo-osuustilin siirron mukana, joten ne tulee siirtää palveluun erikseen.
 • Traderissa ulkomaisten arvopaperien siirto tapahtuu kohdasta Talletukset ja siirrot -> Salkun siirto -> Tilillesi saapuvat siirrot. Talletukset ja siirrot-moduuliin pääset oikean yläkulman profiili-kuvakkeesta.
 • Arvopaperisiirrossa tulee ilmoittaa myös luovuttavan välittäjän/pankin tiedot, sekä salkkutunnus/arvo-osuustilin numero.

Ilmoita siirrettävät arvopaperit hankintaerittäin

 • Hankintatiedot ilmoitetaan hankintaerittäin (osakkeiden lukumäärä, hankintahinta eli osakkeen kurssi hankintahetkellä sekä hankintapäivä) samalla tavalla kuin arvo-osuustilin siirrossa.
 • Suosittelemme täyttämään hankintatiedot täydellisinä siirron yhteydessä, sillä jälkikäteen tehdyistä hankintahintakorjauksista veloitetaan toimenpidehinnaston mukainen kustannus. Otathan varmuuden vuoksi hankintatiedot myös itsellesi talteen luovuttavasta tiliyhteisöstä.

Ulkomaisten arvopaperien siirron viimeistely  

 • Kun olet ilmoittanut siirrettävien osakkeiden tiedot, vahvista annettujen tietojen olevan oikein ja viimeistele siirto painamalla Lähetä-painiketta. Saat vahvistuksen siirron käynnistämisestä, sekä yhteenvedon siirrettävistä arvopapereista. Useat suomalaiset toimijat vaativat, että asiakas informoi heitä ulkomaisten arvopapereiden siirrosta erikseen, joten toimitathan siirtopyynnön jälkeen ladattavissa olevan PDF:n tai heidän edellyttämänsä siirtopyyntödokumentin luovuttavalle pankille/välittäjälle siirron käynnistämiseksi.
 • Huomioithan, että luovuttava pankki/välittäjä voi veloittaa ulkomaisten arvopapereiden siirrosta hinnastonsa mukaisen kustannuksen.

Osakesäästötilin siirto Traderiin

 • Osakesäästötilin siirtoa varten sinulla tulee olla Trader-asiakkuus. Kun asiakkuus on perustettu, voit avata osakesäästötilin siirtotarkoitukseen osoitteessa Osakesäästötili avaus - Trader (mandatumtrader.fi) valitsemalla Avattavat tilit –kohdassa "Haluan siirtää osakesäästötilin".
 • Osakesäästötilin avaamisen jälkeen kaupankäyntialustalle omaan tilivalintaan ilmestyy osakesäästötili, OST. Tämän jälkeen siirtopyynnön voi tehdä kaupankäyntialustan kautta kohdassa Talletukset ja siirrot -> Arvo-osuustilin siirto.
 • Arvo-osuustilin siirto -moduulissa ilmoitetaan siirrettävän tilin tyyppi (osakesäästötili), arvo-osuustilin numero (kentässä on APKE) ja sitä seuraavat 31 merkkiä eli yhteensä 35 merkkiä.
 • Osa pankkien/välittäjien yhteystiedoista on esitäytetty. Luovuttavan pankin tietoihin riittää yleensä pelkkä sähköpostiosoite, joka ilmestyy, kun valitsee ”Pankki/välittäjä” kohdasta välittäjän tiedot.
 • Muihin kohtiin voit tarvittaessa täyttää tiedot mahdollisimman oikeina. Salkkutunnuksena käytetään usein arvo-osuustilin numeroa.
 • Etsi instrumentti-kohdassa haet omistamasi arvopaperin ja ilmoitat ostoerän tiedot (osakkeiden lukumäärä, hankintahinta eli osakkeen kurssi hankintahetkellä sekä hankintapäivä, esimerkki alla). Mikäli samalla arvopaperilla on useampi ostoerä, hae samaa arvopaperia uudestaan ja toista toimenpide.
 • Suosittelemme täyttämään hankintatiedot täydellisinä siirron yhteydessä, sillä jälkikäteen tehdyistä hankintahintakorjauksista veloitetaan toimenpidehinnaston mukainen kustannus. Otathan varmuuden vuoksi hankintatiedot myös itsellesi talteen luovuttavasta tiliyhteisöstä.

 

 • Siirtopyynnön lähettämisen jälkeen saatat saada ilmoituksen siirron epäonnistumisesta sähköpostitse. Tästä sinun ei tarvitse välittää. Saxo Bank tulee käynnistämään siirron, kun he ovat tavoittaneet luovuttavan välittäjän.
 • On hyvä huomioida, että siirrossa voi kestää noin 30 päivää. Näin ollen hankintahintatiedot ja muut mahdolliset raportit kannattaa ottaa itselleen talteen ja varmistaa mahdolliset siirtokustannukset luovuttavalta välittäjältä.
 • Osakesäästötilin siirto on valmis kun tilillä olevat arvopaperit ovat siirtyneet ja luovuttava välittäjä on toimittanut Saxo Bankille osakesäästötilille tehtyjen nettotalletusten tiedot.

Minulla on jo tili Saxo Bankissa. Voinko käyttää silti Traderia?

Kyllä, voit siirtää olemassa olevan Saxo Bank -tilisi Traderiin. Asiakkuus ei siirry Saxo Bankin ulkopuolelle, mutta saat käyttöösi muun muassa Traderin hinnoittelun, suomenkielisen asiakaspalvelun ja pääsyn ainutlaatuisiin sisältöihin, tuttujen Saxo Bankin palveluiden lisäksi.

Saat lisätietoa Saxo-tilin siirrosta asiakaspalvelustamme, trader@mandatumlife.fi.


Lisätietoja arvopapereiden siirtoon saat Trader asiakaspalvelusta. Traderin suomenkielinen asiakaspalvelu palvelee sähköpostitse osoitteessa trader@mandatum.fi ja puhelimitse numerossa 010 516 8989 (pvm/mpm) maanantaista perjantaihin kello 9–16.