Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Verotus ja raportointi Traderissa

Verotus ja raportointi Traderissa

Siirtyvätkö kaupankäyntitietoni automaattisesti Suomen verottajalle?

Saxo Bank toimittaa Traderin kaupankäyntitiedot osakkeiden, ETF:ien, rahastojen ja joukkovelkakirjojen osalta automaattisesti Verohallintoon. Tarkistathan saamasi esitäytetyn veroilmoituksen ja varmistat, että tiedot ovat oikein ja täydelliset.

Veroraportti (9A) ja osinkoraportti Traderissa

Traderissa käytössäsi on arvopapereiden luovutusvoitot ja -tappiot summaava 9A-veroraportti. Veroraportilta näet yhteenvedon verovuoden aikana tekemiesi osakkeiden, ETF:ien, rahastojen ja joukkovelkakirjojen myyntitoimeksiantojen luovutusvoitoista tai -tappioista arvopapereittain.

Vuoden aikana mahdollisesti maksetut osingot on eritelty omalla osinkoraportilla.

TraderONE-alustalla löydät veroraportin ja osinkoraportin Omat tiedot -valikosta Raportit-välilehdeltä. TraderGO-alustalla löydät veroraportin ja osinkoraportin Tili-valikosta Salkkuraportit-välilehdeltä.

Maksanko osakesäästötilillä veroa voitolla myymistäni sijoituksista tai osingoista?

Osakesäästötilillä myytyihin sijoituksiin tai sijoituksista saatuihin tuottoihin ei kohdistu välitöntä veroa. Osakesäästötiliä verotetaan vasta nostaessasi rahaa tililtä. Noston yhteydessä myös osingot verotetaan kokonaisuudessaan, joten osinkojen osittainen verovapaus ei koske osakesäästötiliä.

Miten osakesäästötililtä nostettuja varoja verotetaan?

Nostettaessa varoja voitolliselta osakesäästötililtä pääomatuloveroa maksetaan noston tuotto-osasta. Noston tuotto-osa lasketaan markkina-arvon (rahavarat + sijoitusten arvo) ja tilille siirrettyjen varojen perusteella seuraavasti: Nostettava summa * (1 - tilille siirretyt varat / osakesäästötilin markkina-arvo).

Muu osa nostosta on verotonta pääomaa, joka vähennetään noston jälkeen tilille siirretyistä varoista.

Nostettaessa varoja tappiolliselta osakesäästötililtä koko nostettava summa on verotonta pääomaa.