Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Aasian pörssit

Traderissa voit käydä kauppaa kaikkiaan viidessä eri Aasian pörssissä.

Avaa Trader-asiakkuus

Aasian pörssit

Traderissa voit käydä kauppaa kaikkiaan viidessä eri Aasian pörssissä.

Avaa Trader-asiakkuus

Trader tuo ulottuvillesi kymmeniä markkinapaikkoja eri puolilta maailmaa. Valikoimaamme sisältyvät Aasian pörssit, erityisesti Kiina, Japani ja Singapore, ovat suomalaissijoittajille tavallisesti varsin hankalasti saatavilla. Traderissa voit käydä kauppaa niin osakkeilla, ETF:illä ja muilla rahastoilla, joukkovelkakirjoilla ja valuutoilla kuin optioilla ja futuureillakin kaikkiaan viidessä Aasian pörssissä, jotka ovat Shanghai, Shenzhen, Hongkong, Japani ja Singapore.

Sijoita Aasiaan

Tutustu Traderin aasialaisten sijoituskohteiden valikoimaan.

Selaa kohteita

Kiinan pörssit

Aasian talousalueen suurvalta Kiina on kiinnostanut sijoittajia etenkin viimeisen vuosikymmenen aikana. Maailmanpankki on arvioinut, että aina vuoden 2008 talouskriisistä alkaen Kiina on ollut maailmantalouden kasvualueista merkittävin. Kiinan väestön osuus koko maapallon väkiluvusta on lähes viidennes. Ennennäkemättömän voimakas kaupungistuminen on toiminut jo pitkään kasvun moottorina, ja kehityksen ennustetaan edelleen jatkuvan Kiinassa ainakin pari vuosikymmentä. Kiinan talousnäkymiin vaikuttavina kysymysmerkkeinä puolestaan pidetään esimerkiksi kauppapoliittisia kiistoja Yhdysvaltojen kanssa sekä mahdollisia sisäpolitiikan reformeja tai niiden tarvetta.

Shanghain pörssi, (Shanghai Stock Exchange, SSE) on manner-Kiinan suurin ja maailman mitassa viidentenä edellään vain New York, Nasdaq, Lontoo ja Japani. Shanghain pörssi on valtionyhtiö, ja sen listaukset ovat valtaosin Kiinan valtion omistamia yritysjättejä, muun muassa PetroChina, Bank of China ja China Life. Sijoittajista suuri osa on eläkerahastoja ja pankkeja. Suurimmat 50 yritystä, jotka ovat avainasemissa maan talouskasvun kannalta, kuuluvat Shanghain pörssin SSE 50 -indeksiin.

Toinen manner-Kiinan pörsseistä on Shenzhen (Shenzhen Stock Exchange, SZSE), jossa kaupankäynnin kohteena ovat pienemmät ja yrittäjähenkisemmät yksityisesti omistetut yhtiöt. Shenzenin pörssi muistuttaa Nasdaqia sikäli, että teknologia-alojen yrityksiä on runsaasti. Valtaosa sijoittajista on yksityisiä sijoittajia.

Erityishallintoalueella sijaitseva Hongkongin pörssi (Hong Kong Stock Exchange, HKSE, HKG) on Kiinalle keskeinen ulkomaisten sijoitusten kanava. Yli puolet sekä Kiinaan tehtävistä ulkomaisista sijoituksista että Kiinan sijoituksista ulkomaille kanavoidaan Hongkongin kautta. Suuri osa sijoittajia etsivistä kiinalaisyrityksistä listautuu Shenzenin lisäksi myös Hongkongin pörssiin.

Japanin pörssi

Japani on maailman kolmanneksi suurin talous, ja Japanin pörssi / Tokion pörssi (Tokyo Stock Exchange, TSE / TYO) on sekin maailman suurimpien joukossa. Japani ei ole ollut viime vuosina sijoittajien suursuosikkeja, muun muassa väestön ikärakenteesta ja valtion velkaantumisesta johtuen, mutta houkuttelevuuden uskotaan kasvavan. Talousuudistukset ja edelläkävijyys teknologia-aloilla nähdään Japanin vahvuuksina.

Lue lisää

Singaporen pörssi

Singapore on ollut itsenäinen kaupunkivaltio reilun puolen vuosisadan ajan ja noussut yhdeksi maailman vauraimmista maista. Singaporen talous on maailman avoimimpia, ja maa on vahva vapaakaupan puolestapuhuja. Singaporen ulkomaankaupan arvo on kolminkertainen bruttokansantuotteeseen nähden. Talouden kasvu on ollut viime vuodet vakaata, ja sen odotetaan jatkuvan. Singapore haluaa nousta edelläkävijäksi muun muassa puhtaan teknologian alalla.

Palvelusektorin nousu maan talouskasvun suurimmaksi veturiksi näkyy etenkin Singaporen vahvassa finanssikeskuksen asemassa. Singaporen rahoitusmarkkinat ovat maailman kehittyneimpien joukossa. Singaporen pörssi (Singapore Exchange, SGX) esimerkiksi aloitti Aasian pörsseistä ensimmäisenä osakkeiden ja johdannaistuotteiden integroidun kaupankäynnin.

Aasian pörssien aukioloajat

Aasian pörssit ovat auki:

  • Sekä Shanghain pörssi että Shenzhenin pörssi ovat avoinna klo 9.30–15 paikallista aikaa, ja välissä on lounastauko klo 11.30–13.
  • Hongkongin pörssin aukioloaika on klo 9.30–16, poisluettuna lounasaika klo 12– 13.
  • Japanin pörssi on avoinna klo 9–15 paikallista aikaa, ja välissä on lounastauko klo 11.30–12.30.
  • Singaporen pörssi on avoinna klo 9–12 sekä klo 13–17 paikallista aikaa.
Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään tutustua huolellisesti rahoitusvälineistä annettuihin tietoihin ja ymmärtää niihin liittyvät riskit. Sijoittajan tulee perustaa päätöksensä omaan arvioonsa, tavoitteisiinsa ja taloudelliseen tilanteeseensa ja konsultoida tarvittaessa oikeudellisia ja verotuksellisia neuvonantajiaan. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. Rahoitusvälineiden tuottojen historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Kaikkien Traderissa olevien pörssien aukioloajat löytyvät täältä.