Helsingin pörssi

Olet sitten aktiivinen osake- ja rahastosijoittaja tai kokeneempi treidaaja, Traderissa käyt kauppaa Helsingin pörssissä ja sijoitat suomalaisiin yhtiöihin.

Trader-kaupankäyntipalvelussa on helppoa sijoittaa myös suomalaisiin pörssiyhtiöihin. Kotimarkkina ja kaupankäynti Helsingin pörssissä on käytössäsi sekä TraderONE- että TraderGO-sovelluksen kautta. Trader välittää osake- ja indeksikohtaiset uutiset kuten muutkin kotimarkkinaa koskevat uutissisällöt kotimaisilla kielillä.

Kotimarkkinan vahva etu on sijoittajille tuttu maantieteellinen, poliittinen ja kulttuurillinen ympäristö. Suomalaisten pörssiyhtiöiden erityispiirteinä ja kilpailuetuina pidetään yleisesti muun muassa vakaata toimintaympäristöä ja infrastruktuuria sekä korkeaa osaamis- ja laatutasoa. Lisäksi ne maksavat osakkeenomistajilleen varsin korkeita osinkoja. Viimeisen vuosikymmenen aikana Helsingin pörssi on ollut Euroopan osinkopörssien kärjessä osinkotuottojen perusteella arvioituna.

Nasdaq Helsingin aukioloajat

Vuonna 1912 perustettu Helsingin pörssi kuuluu tätä nykyä ruotsalaiskonserni OMX Groupille, jonka puolestaan omistaa yhdysvaltalainen Nasdaq, Inc. Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki on ainoa virallinen suomalaisten arvopapereiden markkinapaikka. Kaupankäynnin kohteita Helsingin pörssissä ovat osakkeiden lisäksi rahasto-osuudet, warrantit, sertifikaatit, optiot ja joukkovelkalainakirjat.

Helsingin Fabianinkadun pörssitalolla on tänä päivänä vain Nasdaqin toimisto, sillä pörssikauppaa on käyty sähköisesti jo 1990-luvulta alkaen.

  • Jatkuva kaupankäynti Nasdaq Helsingissä tapahtuu pankkipäivinä klo 10–18.25.
  • Helsingin pörssin osakkeiden avaushinnat määräytyvät avaushuutokaupassa klo 9.45–10.
  • Päätöshinnat saadaan täsmäytyksen jälkeen päätöshuutokaupan sulkeutuessa klo 18.30.
  • Sopimuskauppojen tallentaminen on mahdollista klo 19 saakka, joka on Helsingin pörssin kaupankäyntijärjestelmän sulkemisaika.
  • Nasdaq Helsinki ylläpitää myös kasvuyrityksiin keskittynyttä First North Finland -markkinapaikkaa. Tämän markkinapaikan osalta kaupankäynnin aukioloaika on lähes 12-tuntinen, klo 9.15–21.

Helsingin pörssissä kolme osakeryhmää ja kolme indeksiä

Kaupankäynnin kohteina olevat osakkeet jaetaan Helsingin pörssissä kolmeen ryhmään: Large Cap eli suuret yhtiöt, Mid Cap eli keskisuuret yhtiöt sekä Small Cap eli pienet yhtiöt. Sama ryhmittely on käytössä Pohjoismaiden listalla, joka on Helsingin, Tukholman ja Kööpenhaminan pörssien yhteinen lista.

Helsingin pörssin pääindeksi OMXH kuvaa kaikkien osakkeiden kurssikehitystä. OMXH CAP -indeksi puolestaan rajaa yksittäisen osakkeen korkeimmaksi mahdolliseksi painoarvoksi 10 prosenttia. OMXH25-indeksi taas ottaa huomioon vain 25 vaihdetuinta yhtiötä.

Kun haluat sijoittaa kotimaisiin yhtiöihin, olet kiinnostunut seuraamaan suomalaisosakkeiden kehitystä ja haluat olla mukana suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehityksessä, pääset helposti kiinni Helsingin pörssiin Traderin kautta. Traderissa arvopapereiden säilytys on maksutonta ja hinnoittelutasosi määräytyy kaupankäyntiaktiivisuutesi tai salkkusi arvon mukaan. TraderONE- ja TraderGO-sovelluksista löydät myös kattavat tiedot suomalaisyritysten tuloslaskelmista ja taseista, tunnusluvuista ja muista avaintiedoista sekä analyytikkojen suosituksista.

Jaa artikkeli