Kaupankäynti Pohjoismaissa nyt alkaen 0,01 % tai min 1 €! Tutustu etuun »

Trader-tiimin kirjavinkit kesälomalle

Listasimme muutamia sijoittamisen ehdottomia klassikkokirjoja, joiden lukemista kannattaa harkita, jos kirjat eivät ole ennestään tuttuja.

A Random Walk Down Wall Street - Burton G. Malkiel

Burton G. Malkielin kirja A Random Walk Down Wall Street on yksi sijoittamisen ehdottomia klassikkoja, joka kerää lisää lukijoita vuodesta toiseen. Kirja toimii hyvänä oppaana pitkäjänteiselle sijoittajalle erityisesti osakkeisiin ja rahastoihin, mutta käsittelee myös muita kohteita kuten joukkovelkakirjat ja kulta. Kirjassa käydään läpi myös sijoituspäätöksiin oleellisesti liittyvää sijoittamisen psykologiaa.

Beating the Street - Peter Lynch

Peter Lychin kirja Beating the Street korostaa, ettei osakesijoittaminen ole läheskään aina sattumankauppaa. Tekemällä taustatyön hyvin ja ottamalla selvää osakkeiden takan olevista yrityksistä sijoittajalla on huomattavasti paremmat mahdollisuudet saavuttaa hyviä tuottoja. Kirja antaa kokemusperäisiä käytännön neuvoja toimivan sijoitusstrategian muodostamiseksi. Peter Lynch on hallinnoinut yhtä maailman menestyneimmistä rahastoista, Fidelity Magellania, 70 – 90-luvulla.

The Intelligent Investor - Benjamin Graham

Kentien maailman kuuluisin sijoittaja Warren Buffett on kuvaillut Benjamin Grahamin kirjoittamaa The Intelligent Investoria parhaaksi sijoittamisesta koskaan kirjoitetuksi kirjaksi.

Graham tunnetaan arvosijoittamisen isänä ja kirja toimiikin loistavana oppaana arvosijoittamiseen ja arvon löytämiseen osakemarkkinoiden hälinästä.

Buffett on suositellut kaikkia sijoittajia lukemaan erityisesti kappaleet 8 ja 20, jotka ovat toimineet vuosikymmenien ajan hänen sijoitustoimintansa kulmakivinä. Kirjaa on suositellut muiden joukossa myös tunnettu hedge fund -manageri Michael Burry.