Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Terveydenhuoltosektori

Löydä terveysalan sijoituskohteet Traderista

Avaa Trader-asiakkuus

Terveydenhuoltosektori

Löydä terveysalan sijoituskohteet Traderista

Avaa Trader-asiakkuus

Terveydenhuoltosektori on pitkän ajan tarkasteluperiodilla ollut yksi tuottavimmista sijoitussektoreista. Hyödynnä nyt Traderin tehokkaat työkalut ja löydä alan kiinnostavimmat kohteet. Kauppaa voit käydä jopa 37 eri markkinalla, kätevästi myös mobiilissa.

Terveydenhuolto sijoitussektorina:

Terveydenhuolto tarkoittaa kaikkea ihmisten terveyden edistämiseen tähtäävää toimintaa. Siihen kuuluu tutkimustoiminta terveystiedon lisäämiseksi sekä saadun tiedon soveltaminen ihmisten terveyden parantamiseksi ja fyysisten ja psyykkisten sairauksien ehkäisemiseksi tai parantamiseksi.

Terveydenhuolto on pitkän ajan tarkasteluperiodilla ollut yksi tuottavimmista sijoitussektoreista. Sen kasvuun vaikuttavat muun muassa  megatrendit kuten väestön ikääntyminen, elinsairaudet ja lääketieteen kehitys. Terveydenhuoltoalalta löytyykin paljon kasvavia yrityksiä ja tuottavia sijoituskohteita etsivää sijoituspääomaa. Terveydenhuoltoalaan kuuluu myös monia alasektoreita, kuten:

  • Terveysvakuutukset
  • Lääkeyhtiöt
  • Terveysteknologia
  • Terveyshallinto

Terveysteknologia:

Lääketieteellinen tekniikka on toimialana hyvin laaja, kattaen esimerkiksi laitteita, lääkkeitä, rokotteita ja kokonaisia hoitoprosesseja, joilla voidaan edesauttaa terveysongelmien hoitoa ja parantaa elämisen laatua. Toimiala on houkuttanut viime vuosien aikana myös pääomasijoittajia, sillä alan pitkän aikavälin kasvunäkymät ovat lupaavat, muun muassa länsimaiden ikääntyvän väestön johdosta.

Keskeisimmät riskit lääketieteellisen tekniikan toimialalla ovat yhtiöiden korkeat arvostustasot, mahdollisesti kiristyvä tai muuttuva regulaatio erityisesti datankäytön osalta, mahdolliset epäonnistumiset kehitysvaiheen hankkeissa sekä kasvavat tutkimus- ja kehityskulut.

Terveydenhuoltoon sijoittaminen

YK:n mukaan maailman väestön eliniänodote nousee vuoteen 2050 mennessä nykyisestä 65 vuodesta yli 72 vuoteen. Kasvava ikääntyneiden joukko tarvitsee elämänsä loppupuolella myös enemmän terveydenhuoltopalveluja. Hoidon tarpeen lisääntyminen ja sen myötä kasvava lääkkeiden ja erilaisten lääkinnällisten laitteiden kysyntä puolestaan tarjoaa sijoittajalle mahdollisuuksia.

Tutustu artikkeliin