Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Laaja markkina- ja sijoituskohdevalikoima, toimiva mobiiliappi, hyvä asiakaspalvelu, edulliset kulut

Mitä sijoittajat oikeasti välittäjältään haluavat?

Kustannukset merkkaavat sijoittajille edelleen, mutta oman välittäjän valintaan vaikuttaa moni muukin seikka. Osa arvostaa monipuolisia työkaluja, osa mobiilisovelluksen toimivuutta, jotta kaupat hoituvat vaikka kassajonossa, osa mahdollisuutta sijoittaa harvinaisemmillekin markkinoille ja niin edespäin.

Osakesäästäjien liiton Viisas Raha -lehti julkaisi nyt elokuussa joka toinen vuosi toteuttavan välittäjävertailun. Tällä kertaa tutkimuksen kyselyyn osallistui 1 423 Osakesäästäjien jäsentä, jotka arvioivat yli 54 palveluntekijän laatua eri sijoittajille tärkeistä näkökulmista. Mandatum Trader oli mukana nyt ensimmäistä kertaa ja päätyi yllättäjänä kyselyn ykköseksi.

”Haluamme kiittää asiakkaitamme luottamuksesta. Traderin laajat vahvuudet ovat nyt tulleet tutuiksi. Tulemme vielä käymään tulokset tarkasti läpi, ja aiomme työskennellä sen eteen, että asiakkaamme voivat olla erittäin tyytyväisiä Traderiin myös jatkossa”, Mandatumin kaupankäyntipalveluiden johtaja Niklas Odenwall kommentoi.

Koostimme alle muutamia havaintoja tutkimuksesta. Koko tutkimuksen löydät Viisas Raha -lehden numerosta 5/2021. Lehden näköispainokseen pääsee tästä. Artikkelin lukeminen vaatii kirjautumisen tai oston.

Monipuolinen markkina- ja sijoituskohdevalikoima kiinnostaa sijoittajia

Tutkimukseen vastanneista yli puolet (55 %) kertoo käyvänsä kauppaa ulkomaisilla osakkeilla. Osuus oli kasvanut edellisestä, vuonna 2019 tehdystä tutkimuksesta.

Tutkimukseen vastanneet asiakkaat kokivat Traderin markkina- ja sijoitustuotevalikoima vastaavan erinomaisesti heidän tarpeitaan, välittäjistä parhaimmalla tasolla.

Traderin pörssivalikoimasta löytyy 37 maata, tavallisimpien Suomen, Yhdysvaltojen ja Eurooppalaisten pörssien lisäksi muun muassa myös harvinaisempia markkinoita, kuten Kiina, Japani ja Australia.

Huom. Sijoittajille, jotka käyvät paljon kauppaa euroalueen ulkopuolella, Traderiin voi myös avata valuuttatilin, jonka avulla välttää vaihtamasta valuuttaa edestakaisin.

Traderista löytyy yli 40 000 sijoituskohdetta. Osakkeiden, rahastojen ja ETF-rahastojen lisäksi valikoimaan kuuluvat myös valuutat, raaka-aineet, futuurit, optiot ja bondit.

Ammattimaisen asiakkaan kriteerit täyttävällä on mahdollisuus laajentaa valikoimaa entisestään hakeutumalla ammattimaiseksi asiakkaaksi. Ammattimainen asiakas voi käydä kauppaa myös monimutkaisilla tuotteilla tai sellaisilla sijoituskohteilla, esimerkiksi yhdysvaltalaisilla ETF:illä, joista ei ole laadittu eurooppalaisen sääntelyn edellyttämiä asiakirjoja.

Työkalut erilaisten sijoittajien tarpeisiin

Eri sijoittajat kaipaavat välittäjältään erilaisia palveluita; osa kaipaa ammattitason työkaluja, kun toiselle sijoittajalle yksinkertaisuus on valttia. Traderista nostettiin muun muassa Traderin uutis- ja yhtiötietopalvelut sekä teknisen analyysin työkalut, joista jälkimmäiset olivat saaneet jopa parhaat arvostelut.

Trader vastaa erilaisten sijoittajien tarpeisiin kolmella alustalla: TraderONE, TraderGO ja niiden mobiilisovellukset sekä TraderPRO-ohjelmisto. Alustojen käytöstä ei peritä maksua ja niiden välillä voi vaihtaa veloituksetta. Sovelluksista löytyy tietoa yhtiöistä, suodatintyökalut, teemasalkkuja ja erilaisia sijoittamisen työkaluja, kuten laajat mahdollisuudet tekniseen analyysiin alustasta riippuen.

Sovelluksista yksinkertaisin, TraderONE, sopii aloittelevalle tai yksinkertaisuutta arvostavalle sijoittajalle, TraderGO kokeneemmille sijoittajille ja treidaajille, jotka haluavat monipuolisempia graafi- ja muita sijoittamisen työkaluja esimerkiksi instrumenttikohtaisiin erityistarpeisiin. TraderPRO taas on Windowsilla ja Macilla toimiva ammattitason sovellus treidaajalle ja ammattilaiselle.

Mobiilikokemukseen on panostettu ja Traderin taustalla olevan Saxon kauppamääristä huomattavan suuri osa tapahtuu mobiilisti. Traderissa myös mobiilisovelluksiin kirjautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla turvallisuuden vuoksi. Helppoutta kaipaaville mobiilisovelluksissa saa myös valittua koodin tai sormenjälkitunnistuksen.

Lue lisää eri alustoista tästä.

Perusasiat kaiken A ja O

Toimiiko kaupankäyntijärjestelmä ja onko palveluiden käyttäminen sulavaa? Miten asiakaspalvelu auttaa ongelmatilanteissa ja pitääkö asiakaspalvelijaa odottaa pitkään? Huono käyttökokemus ihan perusasioista rassaa sijoittajia oli muut palvelun ominaisuudet millaisia tahansa.

Tutkimuksen mukaan asiakkaat kokevat Traderin kaupankäyntijärjestelmien toimivan luotettavasti ja kaupankäynnin sujuvan jouhevasti. Myös asiakaspalvelu sai ainoana välittäjänä kiitosta.

Hinnoittelu – hinnoittelun edullisuus tai kalleus riippuu sijoittajasta

Entä sitten se hinnoittelu? Toiselle edullisin vaihtoehto voi olla toiselle sijoittajalle kallein riippuen esimerkiksi mihin maihin pääasiallisesti sijoittaa, millaisia summia sijoittaa kerralla ja saako sijoittaja esimerkiksi jonkin liiton jäsenyyden kautta etuja.

Tutkimuksen mukaan asiakkaista jopa 83 % koki Traderin hinnan ja laadun suhteen hyvänä.

Traderissa asiakkuuden avaus ja arvopapereiden säilytys on maksutonta, samoin kuin kaupankäyntialustojen käyttö tai niiden välillä vaihtaminen. Vain kaupankäynti maksaa. Esimerkiksi välityspalkkio Helsingin ja USA:n pörssien osakkeille on Best-hintaluokassa 0,03 %, minimi 3 euroa.
Lue lisää hinnoittelusta.