Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Outrageous Predictions 2023

Saxo Bankin vuoden 2023 Outrageous Predictions ‑ennustesarja

Outrageous Predictions 2023

Saxo Bankin vuoden 2023 Outrageous Predictions ‑ennustesarja

Saxo Bank on julkistanut hurjien ennusteiden sarjansa 10 Outrageous Predictions vuodelle 2023. Ennusteissa keskitytään epätodennäköisiin tapahtumiin, jotka voisivat toteutuessaan lähettää shokkiaaltoja finanssimarkkinoiden läpi.

Intro: Sotatalous

Takana ovat ajat, jolloin alhaiset korot saattoivat edistää unelmia harmonisesta maailmasta, joka on rakentunut uusiutuvasta energiasta, tasa-arvosta ja riippumattomista keskuspankeista. Vuonna 2023 maailmantaloudet siirtyvät sotataloustilaan, jossa suvereenit taloudelliset voitot ja omavaraisuus ohittavat globalisaation.

Laaja-alaiset hintarajoitukset käyttöön virallisen inflaation taittamiseksi

Inflaatio on haaste, jota pitää pystyä hallitsemaan niin kauan kuin globalisaatio jatkaa pakittamistaan ja pitkän aikavälin energiatarpeisiin ei vastata. Vuonna 2023 onkin odotettavissa laajamittaisia hinta- ja jopa palkkarajoituksia, ja edessä saattaa ehkä olla jopa kansallisen hinta- ja tuloviraston perustaminen Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin.

Lue artikkeli

OPEC+ ja Kiina ja Intia eroavat IMF:stä ja sopivat kaupankäynnistä uudella varantovaluutalla

Yhdysvaltojen liittolaisiin kuulumattomat maat tiedostavat Yhdysvaltojen hallituksen pyrkimykset käyttää dollaria aseena ja pyrkivät irtautumaan dollarista ja Kansainvälisestä valuuttarahastosta ja luomaan kansainvälisen clearing-liiton (ICU) ja uuden varantovaluutan, Bancorin (valuuttakoodi KEY), joka perustuu Keynesin alkuperäiseen ideaan ajalta ennen Bretton Woodsia. Tarkoituksena on näyttää pitkää nenää Yhdysvalloille, joka käyttää hyväkseen valta-asemaansa kansainvälisessä rahajärjestelmässä.

Lue artikkeli

Kullan hinta ampaisee 3000 dollariin keskuspankkien epäonnistuessa inflaatiotavoitteissaan

Vuonna 2023 kulta pääsee vihdoin jaloilleen haastavan vuoden 2022 jälkeen, jolloin monet sijoittajat turhautuivat kullan heikkouteen, vaikka inflaatio kiihtyi korkeimmalle tasolleen 40 vuoteen. Keskeisenä kullan potentiaalia pidättelevänä tekijänä oli nähtävästi virheellinen markkinakonsensus siitä, että korkea inflaatio jäisi ohimeneväksi ilmiöksi.

Lue artikkeli

Saxo Outrageous Predictions 2023 -webinaari 11.1.2023

Tässä englanninkielisessä sijoittamisen webinaarissa Saxo Bankin sijoitusjohtaja Steen Jakobsen saapuu Mandatum Traderin johtajan Niklas Odenwallin vieraaksi. Hän avaa juuri julkaistuja Saxo Bankin hurjia ennusteita, Outrageous Predictions vuodelle 2023 ja tämänhetkisen markkinatilanteen teemoja sekä ajankohtaisia aiheita.

Kaikki vuoden 2023 Outrageous Predictions -ennustukset löydät englanniksi Saxo Bankin sivuilta:

  1. Miljonäärien koalitio perustaa biljoonan dollarin Manhattan-projektin energiantuotantoa varten
  2. Ranskan presidentti Macron eroaa
  3. Kullan hinta ampaisee 3000 dollariin keskuspankkien epäonnistuessa inflaatiotavoitteissaan
  4. EU:n asevoimat vievät EU:ta kohti liittovaltiota
  5. Valtio päättää kieltää lihantuotannon vuoteen 2030 mennessä
  6. Britanniassa järjestetään kansanäänestys Brexitin kumoamiseksi
  7. Laaja-alaiset hintarajoitukset käyttöön virallisen inflaation taittamiseksi
  8. OPEC+ ja Kiina ja Intia eroavat IMF:stä ja sopivat kaupankäynnistä uudella varantovaluutalla
  9. USDJPY kiinnittyy USD 200:aan, kun Japani uudistaa rahoitusjärjestelmää
  10. Veroparatiisikielto tappaa pääomasijoitukset

Ennusteet haastavat miettimään, mikä kaikki voisi olla mahdollista, joskaan ei välttämättä todennäköistä. Kaikkein disruptiivisimmat (ja siksi hulluimmat) lopputulemat ovat vääjäämättä ne, jotka tulevat täysin puskista.

Outrageous Predictions ennusteita ei tule pitää virallisena näkemyksenä markkinoista ja politiikasta. Tekstit on käännetty englanninkielisistä alkuperäisteksteistään, jotka löydät Saxon sivuilta täältä.