Futuurit

Treidaa osakeindekseillä, raaka-aineilla, maataloustuotteilla, koroilla sekä valuutoilla pörsseissä kuten CME, EUREX, ICE ja MATIF. 

Avaa asiakkuus Tutustu futuureihin

Futuurit

Treidaa osakeindekseillä, raaka-aineilla, maataloustuotteilla, koroilla sekä valuutoilla pörsseissä kuten CME, EUREX, ICE ja MATIF. 

Avaa asiakkuus Tutustu futuureihin

Haluatko suojata osakesalkkusi kurssilaskuilta tai ottaa näkemystä markkinan kehityksestä long- tai short-suunnassa? Futuurit ovat erityisesti aktiivisten sijoittajien sekä treidaajien suosimia sijoitustuotteita niiden likviditeetin, läpinäkyvyyden ja pitkien kaupankäyntiaikojen ansiosta.

Miksi käydä kauppaa futuureilla Traderissa?

Edistyneet työkalut

Kattavat chart-työkalut indikaattoreineen sekä stop loss- ja take profit -toimeksiannot käytössäsi joka laitteessa TraderGOssa ja PROssa.

Laaja valikoima futuureja

Pääsy satoihin futuurisopimuksiin ja valtavaan määrään kohde-etuuksia yli 20 pörssissä globaalisti.

Long & short

Futuurit mahdollistavat kaupankäynnin long- ja short-suuntiin suojaus- tai spekulointitarkoituksessa. Vivun ansiosta voit hyödyntää pääomaa ja markkinaliikkeitä tehokkaasti.

Tyytyväisimmät sijoittajat

Osakesäästäjien Viisas Raha -lehden Välittäjä 2021 -tutkimuksen mukaan tyytyväisimmät sijoittaja-asiakkaat löytyvät Traderista: Traderin asiakkaista peräti 83 prosenttia pitää palvelua hinta-laatusuhteeltaan hyvänä.

Tutustu futuureihin:

Futuureihin sijoittaminen Traderissa

Futuurien hinnoittelu

Mitä futuurit ovat ja missä niillä käydään kauppaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Futuureihin sijoittaminen Traderissa

futuurit-kartta.png

 

Traderissa voit käydä futuurikauppaa sadoilla eri kohde-etuuksilla osakeindekseistä raaka-aineisiin, jalometalleihin sekä valuuttoihin, valtionlainoihin ja korkoihin. Valikoimasta löydät tarpeeseesi sopivat sopimuskoot microista ja mineistä täysikokoisiin futuureihin. Futuurit omat monimutkaisia sijoituskohteita, joiden perusominaisuudet tulee kuitenkin tuntea ennen kuin aloittaa niihin sijoittamisen.

Traderissa voit käydä kauppaa futuureilla TraderGO- ja TraderPRO-kaupankäyntialustoilla sekä TraderGOn mobiilisovelluksessa. Tutustu eri alustoihin täältä.

futuurit11.png
Havainnollistava esimerkkinäkymä Mandatum Traderista

Sijoita futuureihin

Hinnoittelu

Futuurikaupankäynnin välityspalkkiot Mandatum Traderissa ovat 6 EUR/USD per futuurisopimus tai vähintään 10 EUR/USD per kauppa. Jos käyt aktiivisesti kauppaa futuureilla, ota asiakaspalveluumme yhteyttä.

Kaupankäynti futuureilla tapahtuu futuuripörsseissä ja nämä veloittavat yleensä pienen pörssimaksun eli exchange feen, jonka lisäksi yön yli pidettävistä futuuripositioista peritään niin kutsuttu carry cost -kulu. Tarkan erittelyn futuurikaupan ja -position instrumenttikohtaisista kuluista löydät kaupankäyntialustalta kauppaikkunasta.

futuurit-kauppaikkuna.png
Havainnollistava esimerkkinäkymä Mandatum Traderista

Mitä futuurit ovat ja missä niillä käydään kauppaa?

Futuureilla on käyty kauppaa todistetusti jo 1600-luvulta asti, vaikka toisaalta futuurityyppisillä sopimuksilla on harjoitettu kaupankäyntiä vuosituhansien ajan. 1630-luvulla Alankomaissa oli nk. Tulppaanimania, joka tunnetaan myös ehkäpä maailman ensimmäisenä sijoituskuplana. Sijoittajat alkoivat spekuloimaan eri tulppaanisipuleiden hinnoilla tulppaanifutuurien avulla ja lopulta viruksen aiheuttamat värimuunnokset tulppaaneissa houkuttivat valtavasti ihmisiä eri yhteiskuntaryhmistä mukaan spekuloimaan ja sai aikaan ”manian”.

Japanissa Dojima Exchange perustettiin vuonna 1730 pääasiassa riisifutuurien kaupankäyntiä varten, joka helpotti riisinviljelijöiden elinkeinonharjoittamista ja toisaalta myös samuraiden varallisuus mitattiin tuolloin riisin määrässä.

Vuonna 1848 perustettiin Chicago Board of Trade (CBOT) joka tunnetaan USA:n ensimmäisenä johdannaispörssinä ja se yhdisti eri hyödykkeiden maanviljelijät, kauppiaat sekä sijoittajat. Tänä päivänä CBOT kuuluu CME Groupiin, joka operoi maailman suurinta johdannaispörssien yhteenliittymää, johon kuuluvat Mandatum Traderista löytyvät CME, CBOT, NYMEX, COMEX.  Futuureilla käydään lisäksi kauppaa Euroopan ICE:ssa ja Eurexissa sekä monissa muissa futuuripörsseissä ympäri maailman.

 

futuurit-tekstin-keskelle.png
Havainnollistava esimerkkinäkymä Mandatum Traderista

 

Futuuri on johdannainen (derivative), jonka hinta johdetaan (eli derivoidaan) jonkin toisen kohde-etuuden (underlying) hinnasta. Eri kohde-etuuksia on valittavissa satoja erilaisia kuten osakeindeksit, raaka-aineet, jalometallit sekä valuutat. Esimerkkeinä S&P 500 ja Euro STOXX 50 -indeksit sekä kulta, vehnä, soijapapu, kupari ja EUR/USD-valuuttapari.

Kaupankäyntiajat futuureilla ovat useimmiten merkittävästi pidempiä kuin osakkeilla. Esimerkiksi USA:n S&P 500 -indeksin osakkeilla voi käydä kauppaa tyypillisesti 16:30 – 23:00 Suomen aikaa, kun taas S&P 500 -futuurilla kaupankäynti on auki 01:00 – 24:00.

Futuurisopimuksella on tarkkaan määritetyt ominaisuudet kuten kohde-etuus, erääntymispäivä, sopimuksen koko ja valuutta sekä vakuusvaatimus, joka määrittää futuurin sisäänrakennetun vivun määrän.

Lue tarkemmin, mitä futuurit ovat ja miten niillä käydään kauppaa? Artikkelista löydät selitykset futuuritermistölle sekä esimerkit futuurin vakuusvaatimukselle ja tuotonlaskennalle.

Futuurit ovat monimutkaisia sijoitustuotteita. Kaikki esityksessä kuvatut tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille, sillä niihin sisältyy huomattava riski. Sijoitusten arvo voi muuttua merkittävästi ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Tuotteet ovat monimutkaisia ja sijoittajan pitää ymmärtää kohde-etuuksiin liittyvät riskit sekä tutustua huolellisesti tuotekohtaisiin ehtoihin ja ominaisuuksiin.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita tai sijoitustuotteita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään tutustua huolellisesti rahoitusvälineistä annettuihin tietoihin ja ymmärtää niihin liittyvät riskit. Sijoittajan tulee perustaa päätöksensä omaan arvioonsa, tavoitteisiinsa ja taloudelliseen tilanteeseensa ja konsultoida tarvittaessa oikeudellisia ja verotuksellisia neuvonantajiaan. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. Rahoitusvälineiden tuottojen historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Ennen sijoituspäätöstä sinun tulee aina perehtyä huolellisesti rahoitusvälineistä annettuihin tietoihin ja ymmärtää niihin liittyvät riskit. Lisätietoja rahoitusvälineistä ja niihin liittyvistä riskeistä saat Saxon kaupankäyntialustalta.