Viisi ominaisuutta sijoittajalle ja treidaajalle

Olitpa sitten pitkäaikaissijoittaja tai treidaaja, löydät Traderista lukuisia kaupankäyntiäsi tukevia ominaisuuksia. Listasimme tähän artikkeliin viisi hyödyllistä ominaisuutta ammattimaisen ja ei-ammattimaisen sijoittajan tarpeisiin, joihin kannattaa erityisesti tutustua.

Suodatin – Screener

Traderin valikoimasta löydät yli 60 markkinaa, joissa voit käydä kauppaa osakkeilla, ETF:illä, bondeilla sekä johdannaisilla kuten futuureilla ja optioilla. Oli mielenkiintosi sitten yksittäisissä yhtiöissä, indekseissä, bondeissa, jalometalleissa, valuutoissa tai raaka-aineissa, löydät Traderista kohteet ja kohde-etuudet tarpeeseesi. Jotta kiinnostavat kohteet eivät huku suureen valikoimaan, apunasi on hyviä työkaluja kohteiden etsimiseen.

Löydät TraderGOsta, PROsta ja ONEsta screenerin eli suodattimen, jonka avulla voit etsiä helposti seuraavaa sijoituskohdettasi. Suodatin on saatavissa myös Traderin mobiilisovelluksissa. Voit etsiä esimerkiksi ei-ammattimaisen asiakkaan saavutettavissa olevia, eurooppalaisiin pörsseihin listattuja Yhdysvaltojen indeksi-ETF:iä. Voit tarkentaa hakua lisäämällä suodattimen hakukriteereihin sanahakuna esimerkiksi haluamasi kohde-etuuden, kuten kuvassa S&P 500 -indeksi, tai muita avainsanoja.

suodatin.png
Esimerkki ETF:n suodattamisesta TraderGOssa(Artikkeli jatkuu)


Graafit (chartit, kuvaajat, kaaviot) ja tekninen analyysi

Olethan huomannut seuraavaa sijoituskohdettasi tai sijoituksesi kehitystä seuratessa, että käyttämästäsi kaupankäyntialustasta riippumatta käytössäsi on hyvän yleiskuvan tarjoavan viivagraafin lisäksi monipuolisempia työkaluja kohteen kurssikehityksen seuraamiseen ja analysointiin.

TraderGOssa löydät työkalut ja teknisen analyysin suoraan selainsovelluksen kaupankäyntivälilehdeltä, jolloin voit käyttää niitä aktiivisen kaupankäynnin tukena seurantalistasi tai suodattamasi listan vieressä. Kurssikehityksen seuraaminen graafeilla onnistuu myös mobiilisovelluksessa. Jos tekninen analyysi on keskeisessä roolissa treidaamisessasi, mahdollistaa TraderPRO vielä TraderGOta monipuolisemmat räätälöintimahdollisuudet, jotta voit rakentaa kaupankäyntialustasi juuri tarpeeseesi sopivaksi yhdelle tai useammalle näytölle.

optiot-graafi3.png

Personoitu graafi TraderGOssa

Myös pelkistetyimmästä TraderONEsta löytyy kynttilägraafien seuraamiseen mahdollisuus. Löydät työkalun selainsovelluksessa Tarkempi kaavio -painikkeen takaa. Jos käytät jo TraderONEssa kattavampia graafiominaisuuksia, suosittelemme kokeilemaan myös TraderGOta, jonka monipuolisemmat sisällöt (erityisesti englannin kielelle asetettuna) ja toimeksiantotyypit todennäköisesti hyödyttävät kaupankäyntiäsi.

optiot-graafi.png
Viivagraafi TradrONEssa

 

optiot-graafi2.png
Kattavampi graafi TraderONEssa

Väriteema

Tiesithän, että voit käyttää TraderoGOta ja PROta joko tummalla tai vaalealla teemalla. Vaikka kaupankäyntialustan teema voi kuulostaa mitättömältä asialta, herättää se vahvoja mielipiteitä suuntaan ja toiseen.

Niin kutsutun Dark moden voit vaihtaa päälle tai pois kaupankäyntialustan asetusvalikosta, jolloin valittu väriteema asetetaan käyttöösi sekä selainsovelluksessa että mobiilisovelluksessa. Sama väriteema kaikissa laitteissasi varmistaa graafeille vaihtamiesi värien toimivuuden. Muista kaupankäyntialustoistamme poiketen TraderONE on aina väritykseltään vaalea.

Lue lisää veloituksetta käytettävissä olevista kaupankäyntialustoista artikkelista: Käytäthän jo itsellesi sopivinta kaupankäyntialustaa?

Toimeksiantotyypit

Jos tunnet toimeksiantoihin liittyen ainoastaan termin Market ja käyt kauppaa pienten suomalaisten, tai ulkomaisten yhtiöiden osakkeilla, kannattaa ehdottomasti tutustua rajahintaiseen Limit-toimeksiantoon, joka mahdollistaa hintarajan asettamisen toimeksiantoosi. Myös tappioiden rajaamiseen ja voittojen varmistamiseen käytettävien Take profit ja stop loss -toimeksiantojen käyttöön on hyvä tutustua.

Lue lisää artikkelista: Rajoita riskiäsi stop loss -toimeksiannoilla
 
Kun tarvitset hieman edistyneempää toimeksiantoa, suosittelemme tutustumaan OCO-toimeksiantoon (One Cancels the Other) sekä TWAP, VWAP ja ehdolliseen toimeksiantoon tai algoritmitoimeksiantoihin kuten Yhdysvaltojen pre-market-toimeksianto, jotka löydät TraderGOsta ja TraderPROsta.

Lue lisää: Traderin toimeksiantotyypit

Kaupankäynti ammattimaisena asiakkaana

Traderissa ammattimainen asiakas pääsee käymään kauppaa sellaisilla sijoituskohteilla, joista ei ole laadittu PRIIPS-sääntelyn edellyttämää suomenkielistä avaintietoasiakirjaa, ja joihin ei-ammattimainen sijoittaja ei siksi pääse käsiksi. Tällaisia kohteita ovat 2018 vuoden alusta alkaen olleet esimerkiksi Yhdysvalloissa listatut ETF:t. Ammattimainen asiakas voi lisäksi käyttää käteisinstrumenttien positioitansa tarvittaessa vakuutena johdannaiskaupassa.

Ammattimaisen asiakkaan ehdot täyttävä sijoittaja voi hakea ammattimaisen asiakkaan statusta kaupankäyntialustan tukipyynnöllä. Tätä varten sinun tulee täyttää vähintään kaksi kolmesta ehdosta:

  • Portfoliosi arvo on vähintään 500 000 euroa
  • Olet tehnyt vähintään 10 relevanttia kauppaa (riittävän suurta johdannaiskauppaa) kvartaalissa viimeisen neljän kvartaalin aikana.
  • Sinulla on vähintään vuosi työkokemusta finanssialalla tehtävässä, joka vaatii monimutkaisten rahoitusvälineiden ymmärtämistä.

Jos olet kiinnostunut ammattimaisesta asiakkuudesta, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.