Futuuri

Futuuri

Traderin kautta pääset poikkeuksellisen laajaan futuuritarjontaan.

Mikä on futuuri

Futuuri on johdannaissopimus, jolla ostaja ja myyjä sitoutuvat tekemään kaupat kohde-etuudesta sovittuun hintaan tiettynä ajankohtana.

Raaka-aineet ovat futuurien yleisimpiä kohde-etuuksia ja niiden avulla sijoittaja voi suojautua esimerkiksi öljyn hinnan heilahteluilta. Futuurisopimuksia tehdään runsaasti myös valuuttakursseille, joukkolainoille ja osakemarkkinoille.

Maailmanmarkkinoilla futuureja käytetään erityisesti suojautumiseen kohde-etuuden hintavaihteluja vastaan. Lentoyhtiö voi suojautua polttoaineen hinnan vaihteluilta tai globaali suuryritys voi varautua futuurien avulla valuuttakurssimuutoksiin.

Futuurit kehitettiin alkuaan maataloushyödykkeiden satovaihteluilta suojautumiseksi. Futuurien avulla maanviljelijä pystyi varmistamaan sääalttiille sadolle riittävän hinnan.

Vakuudet futuureissa

Futuurisopimuksen etu kohde-etuuden suoraan ostamiseen nähden on se, että se ei sido pääomia sopimusta tehtäessä, vaan rahaliikenne tapahtuu vasta sopimuksen mukaisena toteutuspäivänä. Koska kohde-etuuden hinta heilahtelee sopimuksen aikana, sijoittajan täytyy kuitenkin asettaa sopimukselle vakuus (Margin), joka riippuu kohde-etuuden volatiliteetista. Mitä enemmän kohde-etuuden hinta heiluu, sitä suurempi on tyypillisesti vakuusvaatimus.

Futuurikaupassa tärkeitä termejä ovat Initial Margin ja Maintenance Margin. Intial Margin määrittää futuurin hankkimiseen tarvittavan vakuuden suuruuden. Maintenance Margin puolestaan on summa, joka sijoittajalla pitää olla tilillä tappioiden rajaamiseksi. Tilannetta, jossa likviditeetti ei riitä Maintenance Marginin kattamiseen kutsutaan Margin Calliksi.

Mandatum Trader

Markkinoiden laajin valikoima eri sijoituskohteita: Osakkeita, etf:iä, johdannaisia ja paljon muuta

Satoja eri futuureja

Lukuisia eri toimeksiantotyyppejä market- ja limit-toimeksiannoista monipuolisiin algoritmitoimeksiantoihin

Tilin avaus ja arvopapereiden säilytys ovat maksuttomia

 

Avaa tili