Kaupankäynti Pohjoismaissa nyt alkaen 0,01 % tai min 1 €! Tutustu etuun »

Outrageous Predictions 2024

Saxo Bankin vuoden 2024 Outrageous Predictions ‑ennustesarja

Outrageous Predictions 2024

Saxo Bankin vuoden 2024 Outrageous Predictions ‑ennustesarja

Saxo Bank on julkaissut hurjien ennusteiden sarjansa (Outrageous Predictions) vuodelle 2024. Ennusteissa keskitytään epätodennäköisiin tapahtumiin, jotka voisivat toteutuessaan lähettää shokkiaaltoja finanssimarkkinoiden läpi.

Intro: Tien loppu

Vakaan geopolitiikan, alhaisen inflaation ja matalien korkojen tasainen tie, jota maailma on kulkenut suuren finanssikriisin jälkeen, on häiriintynyt pandemia-aikoina päättäjien ja sijoittajien lyödessä vetoa paluusta “vanhaan normaaliin”. Vuonna 2024 käy ilmi, että tuo tasainen tie on tullut tiensä päähän, mikä lähettää maailman vaarallisen epävarmaan tulevaisuuteen.

Saxon hurjat ennusteet vuodelle 2024 tarkastelevat, kuinka maailma navigoi “vanhan normaalin” lopullisessa lopussa ja kuinka uudet teknologiat ratkaisevat vanhoja ongelmia luoden samalla uusia, ehkä jopa vaarallisempia dilemmoja.

Öljyn hinnan pompattua 150 dollariin Saudi-Arabia ostaa Mestarien liigan franchise-oikeudet

Raakaöljyn roimasta hinnannoususta rohkaistuneena Saudi-Arabia kohauttaa jalkapallomaailmaa ostamalla Mestarien liigan franchise-oikeudet ja perustamalla Maailmanmestarien liigan. Manchester Unitedin kurssi tuplaantuu ja Brent-raakaöljyn hinta nousee 150 dollariin barrelilta.

Lue artikkeli

Maailmaan iskee paha terveyskriisi, kun lihavuuslääkkeet saavat ihmiset lopettamaan liikunnan

Ihmiset jonottavat GLP-1-lihavuuslääkkeitä ja lakkaavat reseptin saatuaan liikkumasta ja kiinnittämästä huomiota ruokavalioonsa siinä uskossa, että  ihmelääke ratkaisee heidän kaikki ylipainoon liittyvät terveysongelmansa. Valmisruokateollisuuden tuotteiden kysyntä kasvaa merkittävästi. McDonaldsin ja Coca-Colan osakkeet tuottavat 60 % yli markkinoiden keskiarvon.

Lue artikkeli

Robert F. Kennedy nuorempi voittaa Yhdysvaltojen presidentinvaalit vuonna 2024

Yhdysvaltojen presidentinvaalit voittaa vuonna 2024 ensimmäistä kertaa maan historiassa itsenäinen ehdokas, Robert F. Kennedy Jr. Hänen populistinen vaaliohjelmansa sotaa lietsovia demokraatteja ja yrityseliittiä vastaan saa vastakaikua sekä tyytymättömien perinteisten demokraattien että Trumpin kannattajilta. Dramaattinen suunnanmuutos pois rahavallasta aloittaa Yhdysvalloissa uuden poliittisen aikakauden, kun äänestäjät vaativat loppua räikeälle epätasa-arvolle ja epäoikeudenmukaisuudelle sekä pistettä iänikuisille sodille.

Lue artikkeli

Alijäämäiset maat muodostavat ”Rooman klubin” neuvotellakseen kaupan ehdoista

Jatkuva ja yhä syvenevä kuilu vaihtotaseiltaan yli- ja alijäämäisten maiden välillä johtuu hallituista valuutoista eikä ole pitkällä aikavälillä kestävä tilanne. Yhdysvaltojen valtionvelan riistäydyttyä käsistä kuusi alijäämäistä maata muodostaa ”Rooman klubin” tavoitteenaan alijäämien pienentäminen neuvottelemalla kollektiivisesti maailmankaupan ehdot uusiksi ylijäämäisten maiden kanssa. Kulta, hopea ja kryptovaluutat pärjäävät erittäin hyvin maailman varantovaluutan ja alijäämäisten maiden kestämättömien vaihtotasevajeiden kannalta arvaamattomassa ympäristössä.

Lue artikkeli

Kaikki vuoden 2024 Outrageous Predictions -ennustukset löydät englanniksi Saxo Bankin sivuilta:

  1. Öljyn hinnan pompattua 150 dollariin Saudi-Arabia ostaa Mestarien liigan franchise-oikeudet
  2. Maailmaan iskee paha terveyskriisi, kun lihavuuslääkkeet saavat ihmiset lopettamaan liikunnan
  3. Robert F. Kennedy nuorempi voittaa Yhdysvaltojen presidentinvaalit vuonna 2024
  4. Alijäämäiset maat muodostavat ”Rooman klubin” neuvotellakseen kaupan ehdoista
  5. Kapitalismin aika USA:ssa on ohi
  6. Generatiivisen tekoälyn tuotos laukaisee kansallisen turvallisuuskriisin
  7. Japanin “onnekas” 7%:n BKT-kasvuprosentti pakottaa BoJ:n hylkäämään korkokäyrän hallinnan
  8. Ylellisyys romahtaa, kun EU ottaa käyttöön Robin Hood -veron

Ennusteet haastavat miettimään, mikä kaikki voisi olla mahdollista, joskaan ei välttämättä todennäköistä. Kaikkein disruptiivisimmat (ja siksi hulluimmat) lopputulemat ovat vääjäämättä ne, jotka tulevat täysin puskista.

Outrageous Predictions ennusteita ei tule pitää virallisena näkemyksenä markkinoista ja politiikasta. Tekstit on käännetty englanninkielisistä alkuperäisteksteistään, jotka löydät Saxon sivuilta täältä.