Kaupankäynti Pohjoismaissa nyt alkaen 0,01 % tai min 1 €! Tutustu etuun »

Outrageous Predictions 2021

Saxo Bankin vuoden 2021 Outrageous Predictions ‑ennustesarja

Outrageous Predictions 2021

Saxo Bankin vuoden 2021 Outrageous Predictions ‑ennustesarja

Saxo Bank on julkistanut taas hullujen ennusteiden sarjansa 10 Outrageous Predictions vuodelle 2021. Ennusteissa keskitytään epätodennäköisiin, mutta aliarvostettuihin tapahtumiin, jotka voisivat toteutuessaan lähettää shokkiaaltoja finanssimarkkinoiden läpi.

  1. Amazon ”ostaa” Kyproksen
  2. Saksa pelastaa Ranskan
  3. Lohkoketjuteknologia tekee lopun valeuutisista
  4. Kiinan uusi digivaluutta sysää pääomavirrat rakennemuutokseen
  5. Vallankumouksellinen fuusiomalli takaa ihmiskunnalle loputtomasti energiaa
  6. Universaali perustulo verottaa suurkaupunkeja
  7. Disruption Dividend luo kansalaisten teknologiarahaston
  8. Toimiva Covid-19-rokote tappaa yrityksiä
  9. Hopea paistattelee päivää aurinkopaneelien imussa
  10. Uuden sukupolven teknologia tukee frontier- ja kehittyviä markkinoita

Ennusteet haastavat miettimään, mikä kaikki voisi olla mahdollista, joskaan ei välttämättä todennäköistä, ja tällainen pohdinta on erityisen ajankohtaista vuoden 2020 odottamattoman koronakriisin valossa. Kaikkein disruptiivisimmat (ja siksi hulluimmat) lopputulemat ovat vääjäämättä ne, jotka tulevat täysin puskista.

Amazon ”ostaa” Kyproksen

Vuonna 2021 viranomaisten ja erityisesti EU:n hiillostuksen lisääntyessä Amazon tekee siirtonsa ja siirtää EU-pääkonttorinsa Kyprokselle.

Lue lisää

Saksa pelastaa Ranskan

Julkisen talouden heikko tila ja jo valmiiksi poikkeuksellisen suuri velan määrä merkitsevät, että Ranskalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä hattu kourassa pyytämään apua Saksalta.

Lue lisää

Lohkoketjuteknologia tekee lopun valeuutisista

Vuonna 2021 disinformaation uhka ja jopa vakiintuneita uutislähteitä kohtaan tunnettu luottamuspula kasvavat niin suuriksi, että alan on pakko puuttua asiaan.

Lue lisää

Kiinan uusi digivaluutta sysää pääomavirrat rakennemuutokseen

Kiinan kansanpankki (PBOC) käynnisti edistyksellisen digivaluuttakokeilun lokakuussa 2020. DCEP (Digital Currency Electronic Payment) on lohkoketjupohjainen digitaalinen versio yuanista (CNY).

Lue lisää

Vallankumouksellinen fuusiomalli takaa ihmiskunnalle loputtomasti energiaa

Vuonna 2021 edistyksellinen tekoälyalgoritmi ratkaisee plasmafysiikan epälineaariset kompleksisuudet ja raivaa tietä kaupalliselle fuusioenergialle.

Lue lisää

Universaali perustulo verottaa suurkaupunkeja

Universaali perustulo tuo merkittäviä muutoksia yhteiskunnan voimasuhteisiin ja rakenteisiin sekä siihen, miten ne jakautuvat maantieteellisesti.

Lue lisää

Disruption Dividend luo kansalaisten teknologiarahaston

Jokainen kriisi tuo mukanaan rohkeisiin muutoksiin tarvittavan energian. Vuonna 2021 politiikka uusitaan perinpohjaisesti ja epätasa-arvon vähentämiseen aletaan suhtautua täysin uudella tavalla, jolla ei juurikaan ole tekemistä verosäännösten muuttamisen kanssa.

Lue lisää

Toimiva Covid-19-rokote tappaa yrityksiä

Yritysten maksuhäiriöitä esiintyy enemmän kuin vuosikausiin, ja ensimmäisinä kaatuvat ylivelkaantuneet kivijalkaliikkeet, joilla oli vaikeuksia pärjätä jo koronapandemiaa edeltäneen vakaan taloustilanteen aikana.

Lue lisää

Hopea paistattelee päivää aurinkopaneelien imussa

Vuonna 2021 hopean hintaa jopa suhteessa kultaan paisuttaa hopean nopeasti lisääntyvä kysyntä teollisuudessa, ja erityisesti vihreään muutokseen liittyvissä sovelluksissa, kuten aurinkokennojen tuotannossa käytettävissä PV-kennoissa.

Lue lisää

Uuden sukupolven teknologia tukee frontier- ja kehittyviä markkinoita

Vuonna 2021 taloustieteilijät havahtuvat huomaamaan, että monien frontier- ja kehittyvien markkinoiden kasvuluvut on valitettavasti aliarvioitu viime vuosina, etenkin tarkasteltaessa yksityisen ja yrittäjäsektorin kehitystä.

Lue lisää

 

Outrageous Predictions ennusteita ei tule pitää virallisena näkemyksenä markkinoista ja politiikasta. Teksti on käännetty englanninkielisestä alkuperäistekstistään, jonka löydät Saxon sivuilta täältä. Kuvat: Christopher Burke.