Avaa maksuton asiakkuus ja käy kauppaa Traderin parhaassa hintaluokassa (alk. 0,03% tai min. 3 €) jopa 2 kuukautta. Aloita nyt »

Vähän varianssiakin pitää hakea,

kun tähtäimenä on voitto.

Jens Kyllönen

Mandatumin Traderace lähtee mun osalta käyntiin seuraavalla salkulla:

20% Kamux @5,34

20% Afarak @0,631

20% Incap @19,60

10% Kultaa, Xetra-goldin kautta

-20% Tesla-shortti muutaman päivän sisään, kun bullit ovat ehtineet unohtaa Solarcityn joukkokanne -uutisen ja kurssi mahdollisesti hieman palautuu.

Loput jää vielä cashiksi venaamaan iskupaikkaa.

Ehti jo käydä hieman biittiä tän kisan kannalta, sillä tää rivistö on ollut valmiina jo pidemmän aikaa, mutta kun kisa alkoi vasta tänään niin ei saanut aikaisemmin ostaa. Incapista olin lähes varma, että tulosvaroitus olisi tulossa ja niin tulikin, jolloin nousi 17->20. Kamuxissa pari isoa myyjää piti pitkään hinnan vitosessa, mutta tavara loppui just tän viikon alussa. Silti näen kummassakin vielä potentiaalia näilläkin hinnoilla. Tesla otti viimeisimmän laskun Solarcityn-joukkokanteen myötä. Teslan Solarcityn yrityskauppa oli 100% Muskin ja hänen sukulaistensa bailout konkurssiin muuten menevästä yhtiöstä. Jännä nähdä riittääkö todisteet tämän asian näyttämiseen oikeudessa. Mutta tarkoitus on kirjoittaa tarkempi analyysi jokaisesta yksittäisestä positiosta!

Haasteesta tekee vähän hankalan, että sijoituskassa on vaan kymppitonnin, jolloin treidailu ei ole hirveän kustannustehokasta. Esim. Teslan tapauksessa kun platformilla ei pysty shorttaamaan ja option contractit ovat aina 100 osaketta (= yksi contract $10-20k positio Teslassa vähän riippuen option deltasta) niin joutuu pelaamaan CFDeillä, joilla näyttää olevan about 1% osto ja myyntikulu halutulle positiolle, mikä alkaa jo olla vähän siinä ja siinä haluaako edes treidin toteuttaa. Kullan kanssa vähän sama asia. Oon ite vaan tavallisesti ostanut fuuturia, mutta yksi futuuri on ihan liian iso positio tälle kassalle. Xetra-gold vaikutti melko järkevältä vaihtoehdolta. Ja tavallisesti toki hajauttaisin salkkua enemmän ja pitäisin yksittäistä 20% positiota ihan vaan poikkeustilanteessa jos kokisin sijoituksen olevan pokkeuksellisen hyvä. Kun tää kisa kestää vaan muutaman kuukauden, niin ajattelin että vähän varianssiakin pitää hakea kun tähtäimenä on voitto.

Traderace | Ninni Myllyoja | Jarmo Friman | Lauri Vaittinen